Jostain kumman syystä heräsin aamulla ennen kuutta. Kissa pyysi pihalle ja minä päästin sen. En ehtinyt vielä nukahtamaan, kun sade ja myrsky alkoi tuivertamaan. Sade muuttui raekuuroksi ja pauhu oli mahtava. Kissa oli luultavasti pihavaraston alla eikä tullut sisälle vaikka huutelin sitä. Ehkä se ei edes kuullut huutoani ovelta kovan myrskypauheen yli. Jatkoin uniani muutamalla tunnilla ja yhdeksän maissa kissakin pääsi sisälle.

Rakeita oli oikein suuria kasoja pihalla. Rännikaivot oli ihan tukossa ja maassa oli aivan kuin lumikasoja. Voi näitä ilmoja. Ulkorappusilla olleet matot olivat kastuneet läpimäriksi. Matot olivat kuin jo matkalla mattopesulle ja se toteutuikin illalla.

Päivällä olin siellä ikkunanpesussa Villilässä. Perheen mies oli minulla apurina: hän avasi ja sulki kaikki ikkunat. Minulle jäin vain pelkkä pesuhomma. Eihän siihen sitten mennyt aikaakaan kuin kaksi ja puoli tuntia. En voi laskuttaa heitä matkasta, koska en maininnut asiasta aiemmin.

Matka olikin yllättävän pitkä: 41 kilometriä yhteensä. Periaatteessa voisin laskuttaa 44 senttiä kilometriltä ja siihen vielä alvi 22 % päälle. Tai voisin lisätä työtuntien päälle aikaa, moni tekee niin. Näin asiakas saa koko laskulle kotitalousvähennyksen.

Perhe innostui että voisin käydä heillä myös viikoittain siivoamassa. Soitan heille huomenna ja kerron tästä matkalisästä. Näillä bensan hinnoilla en voi jättää jatkossa matkoja veloittamatta. Vaikka olisi kuinka ihana perhe, niin kuin tämä perhe juuri on. Heillä oli alle kahden viikon vanha vauvakin. Ikkunanpesun ohessa juteltiin synnytyksistä ja jalkapallosta.

Nappasin kaupungilta kotimatkalla kiinalaisesta evästä itselleni. Söin kotona ja katselin telkkaria. Kaverini soitti ja kysyi mattopyykille. Lupasin lähteä ja me sitten matkasimme Liuttuun. Minä pesin kaksi mattoa, toinen se kissan oksentama sardiinimatto ja toinen koiran oksentama villamatto. Molemmat tulivat puhtaiksi. Järvivesi haisi aika lailla kalalle. Pesupaikalla ollut mies kertoi että nyt on jonkun kalan kutuaika ja haju johtuu siitä. Toivottavasti matot haisevat vain mäntysuovalle kuivuttuaan. Toinen matto on kuivumassa pihavarastossa kattotuolista roikkuen ja paksumman maton vein saunalle. Sauna oli hetken aikaa lämpiämässä ja matto kuivuu hyvin.

Tytär kävi taas illalla. Kävimme yhdessä ruokakaupassa. Kissa ja koira olivat mielissään tyttären vierailusta. Nyt kun olen yksin näiden eläimien kanssa, ne ovat tosi seurallisia minua kohtaan. Kissa ei yleensä viihdy minun sylissä, mutta nyt se sitten viihtyy. Kun kukaan ei ole näkemässä niin se jopa kiipeää syliini. Yleensä se on vain pojan tai tyttären sylissä.

Huomenna on vapaapäivä, eli ei ole töitä luvassa. Jaan mainoksia huomenna, eli kalastelen uusia asiakkaita. Ehkä käyn tyttären kanssa kaverillani kylässä.