Tänään oli todellinen hellepäivä. Menin yhden aikaan siivoamaan vakipaikkaani. Perheen tytär lähti miltei heti töihin ja ilmoitti että muu porukka on mökillä. Sain siis touhuta ihan itsekseni. Alakerta meni vielä ilman kauheaa hikeä, mutta yläkertaan siirtyessä olin ihan hikinen.

Riisuin vaatteeni pois ja siivoilin alusvaatteisillani. Toisaalta jännitti, koska enhän tiennyt onko muu perhe tulossa kotiin mökiltä. Imuroidessa en edes kuulisi oven avausta. No, ei kukaan tullut ja sain siivoukset hoidettua. Puolialastomuudesta huolimatta oli taukoja pidettävä useammin kuin yleensä. Vettäkin tuli juotua reippaasti.

Autossa oli lämpöä varmaan kuusikymmentä astetta kun ajelin kotiin. Auto oli ollut täydessä auringonpaahteessa kolme tuntia. Oli pakko ajaa ikkunat auki, vaikka tiedän että se aiheuttaa niskakipua. Ilmastoitu auto olisi aikas makee näillä keleillä.

Juuri kun pääsin kotiin, tytär soitti ja kysyi minua kaupungille. Olisin saanut olla makutuomarina hänen vaateostoksillaan. Hän oli ostamassa vaatteita huomisiin häihin (ei omiinsa). Ilmoitin etten jaksa enkä halua istua kuumassa autossa enää yhtään. Lupasin lähteä joskus myöhemmin mukaan.

Poika oli tänään kaverillaan ja on siellä vieläkin. Mahtaako muistaa että meillä on huomenna tosi aikainen herätys. Kaverini kävikin meillä illalla ja juttelimme kirpparimyynnistä. Minä nappaan pihavarastosta aikaisemmin myynnissä olleet tavarat matkaan, kaverini on jo pakannut autonsa. Onneksi hänellä on ilmastointi farmarissaan. Poika jää siskolleni Hämeenkyröön joksikin aikaa kesärengiksi. Siellä on jos jonkinlaista hommaa tiedossa.

Poika jätetään siskoni kohdalle aamulla ja me jatkamme matkaa Kyröskosken torille. Siellä onkin huomenna tapahtumia: Hämeenkyrö-seura järjestää omaa tapahtumaa ja paikallinen K-kauppa jakaa ilmaiseksi lättyjä. Eli ostajia on paikalla runsaasti!

Luultavasti saan itseni nukkumaan vasta puolenyön maissa, kuten normaalisti. Herätys on kyllä viiden jälkeen, kaverini tulee meille autollaan klo 6.20. Täytyy taas laittaa kaikki mahdolliset kellot herättämään.

Lähetin tänään valokuvan Moroon. Pihassani kukkii juhannusruusu täyttä päätä. Hieman on aikaisessa, mutta niinhän nyt kaikki kasvit ovat.

Mukavaa viikonloppua kaikille!