Tänään pesin uudessa työkohteessani ikkunoita viisi tuntia. Talo oli vuoden vanha, siisti ja hieno kaikin puolin. Perheen mies oli paikalla ja siellä oli myös joku sukulaispoika kylässä. Lähtivät melkein heti tuloni jälkeen asioille ja viipyivät matkalla pari tuntia. Ennen lähtöä siirtelin miehen kanssa huonekaluja pois ikkunoiden edestä.

Aika hikipäässä sainkin työskennellä. Pari ikkunaa jäi pesemättä, koska ne olivat lämmenneet auringossa liikaa. Pesuaine kuivui niihin kiinni saman tien. Lupasin pestä ne seuraavalla kerralla. Soittavat minulle myöhemmin ja sovimme uuden ajankohdan. Heillä on juhlat tiedossa kuun puolivälissä ja ennen juhlaa käyn vielä ainakin kerran. Ilmoitin että ilomielin kävisin heillä säännöllisesti.

Työstä voipuneena saavuin kotiin ja nälkä oli kauhea. Aamulla ei ruoka maistu. Tänäänkin söin aamulla vain yhden leivän teen kera ja sitten töissä join vettä litran ja ruokana oli vain yksi banaani. Onneksi kotona oli valmiina jauhelihakeittoa. Ruuan jälkeen nukuin parikymmentä minuuttia.

Soitin pankkiin ja ihmettelin sitä etten pääse verkkopankkiin. Tuli ilmi että minulle on lähetetty huhtikuulla uusia tunnuksia. Ne löytyivätkin paperipinosta. Siirsin lainanhoitotililtä käyttötilille rahaa 200 euroa. Käyttötilillä oli ennestään alle viisi euroa. Starttiraha tulee yli kahden viikon päästä, kunhan nyt saisin sen anomuksen huomenna työkkäriin.

Tulostin yrityksen tiliotteen kirjanpitäjää varten. Kuitit vien huomenna toimistolle. Minun laskujeni mukaan kaikki asiakkaat ovat maksaneet kiltisti maksunsa. Tämän päivän asiakas saa laskunsa huomenna. Olen melko nopea laskuttaja: maksuaikaa seitsemän päivää ja huomautusaika neljä päivää. Viivästyskorko 13 prosenttia. Keneltäkään en ole kyllä viivästyskorkoa vaatinut.

Huomenna on raivaussiivous Nekalassa. Minut on tilattu kolmeksi tunniksi. Mielenkiintoista nähdä tämä kohde. Olen ottanut selvää mahdollisista tavaran ostajista ja vastaanottajista. Tarkoitus on saada perheen tavaroita pois talosta. Toivottavasti he myös pystyvät muuttamaan heille turhat tavarat rahaksi.

Pojalla on huomenna insinööriajo. Jos vaikka taas peukuttaisitte? Minä ainakin toivon pojalle onnea inssiajoon. Täytyy taas laittaa useampi kello aamuksi soimaan. Kävimme illalla saunassa ja monesti se tietää aamulla pommiin nukkumista. Sauna ramaisee aika hyvin.