Heräsin seitsemän aikaan ja varmistin että poika ei myöhästy ajokokeesta. Hän ehtikin hyvin koululle ja sitä myöden katsastuskonttorille. Sain tekstarin aamupäivällä ja tietona oli että koe alkaa pian. Minua jännitti täällä kotona.

Soitin Ensimetriin ja kyselin lisätietoja starttirahan jatkohakemisesta. Onneksi huomasin että minulla on juuri nyt jatkohakemuksen asia esillä. Luulin että asia on ajankohtainen vasta kuukauden päästä. Sain sovittua ensi viikolle ajan yritysneuvojalle.

Soitin tilitoimistoon ja kyselin taselaskelmaa. Lupasivat tulostaa sen minulle heti. Vein toukokuun kuitit kirjanpitäjälle ja ilmoitin että tarvitsen niistä taseen ensi viikolle. Lupasivat, mutta saa nähdä mitä lasku tekee. Tammi- huhtikuu näyttää voitoksi 330 euroa. Eli tosi surkeaa. Toukokuu on ollut paljon parempaa aikaa, joten haluan myös sen kuukauden taseen Ensimetriin.

Tänään olin raivaussiivouksessa. Asiakas oli erittäin mukava ja työkohde oli helppo. Juttelimme mukavia ja samalla pakkasimme tavaroita kierrätykseen ja UFF:lle. Autoni oli ihan täynnä roinaa kun lähdin pois. Vein osan roinasta Nekalan hyötyjätepisteelle (tulostin, ompelukone, puhelimia ja vanha grilli). Vaatteita oli noin seitsemän pussia kierrätykseen. Lisäksi rompetta tuli ihan roskiin ja pahveja sekä jätepapereita kierrätykseen.

Uusi asiakas soitti tänään: tilasi ikkunanpesua rivitaloon. Lupasin lähteä Villilään maanantaina. Ihanaa kun näitä uusia asiakkaita tulee! Nyt pitäisi vaan saada niitä vakiasiakkaita. Kopioin tänään lisää mainoksia, pääsen jakamaan yli 400 mainosta. Muutin edellistä mainosta hieman: tilaa kevätsiivous on nyt muotoa tilaa kesäsiivous.

Illalla olin erään yhdistyksen hallituksen kokouksessa Arboretumissa. Tarjolla oli kahvia ja hyvää sienipiirakkaa. Kokous sujui hyvin. Nyt meillä on taukoa, seuraava kokous on vasta elokuulla.

Pojasta ei kuulunut mitään, joten arvasin ettei ajokoe ollut onnistunut. Hän oli tehnyt kolme virhettä: ryhmittynyt väärin, ajanut liian isolla vaihteella ja ajanut tietyöalueella liian lujaa. Määräys tuli kolmesta lisätunnista ja sitten uusintaan. Ajokoe siirtyy elokuulle. Toki voisi ostaa irtotunteja autokoulusta ja mennä sitten inssiin. Mietimme asiaa.

Poika luuli että olen hänelle vihainen, taisi olla hieman peloissaan. Minä halasin häntä ja vakuuttelin että virheistä sitä vasta oppia saakin. Kaikki on hyvin!

Kaverini poikkesi meillä illalla. Hän houkutteli minua Kyröskosken torille ensi lauantaina. Siellä maksaa kirpparipöytä vain kuusi euroa. Pääsisin hänen kyydillään aamulla. Poika pääsisi siinä samalla siskolleni Hämeenkyröön. Hänellä olisi siskoni luona kesähommia. No, jos ilmat ovat suotuisat niin taitaa tuo kirpparitapahtuma toteutua.