Heti kun heräsin aamulla kymmenen maissa, laitoin saunan lämpiämään. Ehdin lukemaan lehden, syömään aamupalan sekä ulkoiluttamaan koiran ennen löylyyn menoa. Sauna teki ihan eetvarttia! Poika meni minun jälkeeni saunaan ja siellä oli silloin lämpöä 110 astetta. Hän pitää kovista löylyistä, minulle riittää alle satanen.

Ruoka valmistui omia aikojaan uunissa, eli päivän ruoka oli kinkkukiusaus. Ehdin syömään sekä laittamaan itseni kuntoon ja sitten lähdin kaupungille. Bussissa tapasin omakotiyhdistyksemme sihteerin. Matka kuluikin yhdistystoiminnasta keskustellen. Hyvä niin.

Mahdollisuuksien torilla oli runsaasti väkeä paikalla. Yhdistyksemme hallituksen jäsenet olivat hoitaneet järjestelyjä hyvin. Pöydän takana päivystettiin pareittain muutaman tunnin vuoroissa. Jaoimme informaatiota ja juttelimme ihmisten kanssa. Onneksi sade ei yllättänyt, koska olimme ihan taivasalla Väinö Linnan aukiolla. Nyt illalla vettä on tullutkin taivaantäydeltä.

Tapasin muutamia tuttuja: entisiä kurssi- ja työkavereita. Maistoin ihania lettuja, nyt seuraavan kerran kyllä kokeilen ohrajauhoja lettutaikinaan vehnäjauhojen lisäksi. Ne tekevät letut vielä ruokaisimmiksi. Näin letunpaistaja minua opasti. Kävin ostamassa Plevnasta elokuvaliput ensi perjantain ensi-iltaan. Pääsin kyydillä kotiin ja olin kotona kuudelta. Poika sai tapahtumasta jääneitä karkkeja tuliaisena.

Sitten lötköttelin telkkarin äärellä. Suunnittelin kyllä siivousta, mutta se jäi aika minimaaliseksi. Pyyhin pölyt kahdesta telkkarista, siivosin eteisen turhista tavaroista ja vaihdoin olohuoneen lamppuun pari hehkulamppua. Lamppujen vaihto olikin aika operaatio. Iso lasikupu oli hankala irrottaa ja pelkäsin että se hajoaa käsiini. Lopulta ymmärsin mekanismin ja sain kuvun irti. Sain sen myös takaisin paikalleen.