Eilinen päänsärky oli tiessään aamulla. Oli oikein hyvä olo ja olo vaan parani, kun menin saunaan. Eräs naapurin rouva kävi kysymässä iltalenkille puolenpäivän maissa. Sovimme että lähdemme kiertämään Kaukajärveä illalla kuuden maissa.

Tein ruuaksi lihamakaronilaatikkoa. Huomasin että ketsuppi oli lopussa, joten lisäsin jauhelihan joukkoon paistovaiheessa tomaattipyrettä. Kyllä sitä ruokaa söi, mutta jotenkin sitä ketsuppia vain kaipasi.

Pesin koneellisen pyykkiä ja laitoin ne pesuhuoneelle kuivumaan. Saunan jälkilämpö kuivattikin ne nopeasti. Tuntuu että pyykkivuori vaan kasvaa: poika vaihtaa vaatteita yhtenään. Ja minä hikoilen työkohteissani. Koira lisää taas siivoustarvetta: se on tänään oksennellut matolle ja lattialle. Yöllä se oli pissannut eteisen lattialle.

Kaukajärven lenkki oli mukava, matkaan kului kaksi tuntia. Metsässä oli ihana kuljeskella ja tuoksu oli mahtava. Meillä oli koirat mukana ja ne jaksoivat kävellä oikein hyvin. Kaverini koira on 11-vuotias ja meidän koira täyttää 16-vuotta kuun lopussa.

Lenkin jälkeen vein vielä siivoustalkoiden mainoksia ilmoitustauluille. Pormestarin siivouskampanja toteutuu lauantaina ja minä olen alueemme yhteyshenkilö. Tuleepa ainakin oma piha siivottua. Poikkesin samalla lähinaapurilla juttusilla. Heillä oli virustorjunnassa ongelmia, mutta nyt juttu näytti olevan ihan OK.

Huomenna minulla on kolmen tunnin työpäivä. Tiliote on tulostettava kirjanpitäjälle ja starttiraha-anomus on vietävä työvoimatoimistoon. Pojalle on myös haettava kesätyötä.