Tänään oli työkohteena rivitalon piha Kangasalla. Ensimmäiseksi sain kaivaa nurmikon alle hautautuneet kivilaatat esiin. Sitten täytin kuopat hiekalla, jota hain neljä kottikärryllistä läheiseltä hiekkalaatikolta. Tein ohjeen mukaan, mutta kun työ oli valmis rouva ei ollutkaan ihan tyytyväinen. Laatat olivat liikaa koholla. Totesimme yhdessä että kyllä ne painuvat siitä. Harmittaa kyllä, vaikka vika ei ole mielestäni minun.

Tässä välissä joimme kahvit. Paikalla oli myös naapurin rouva: hän oli pesemässä vanhan rouvan ikkunoita. Kahvin ääressä juttelimme puutarhanhoidosta, käpylehmistä ja euron tuomista kalliista hinnoista. Jatkoin töitä: levitin sata litraa kukkamultaa pensasaidan juurelle ja kukkapenkkiin. Möyhensin lapiolla pensaiden juurella olevat maat. Aikaa koko hommaan meni kaksi tuntia ja kolme varttia. Laskutan kyllä vaan kahdesta ja puolesta tunnista, eli vähennän ajasta kahvitauon.

Selkä oli aika sökö töiden jälkeen: suorassa käveleminen oli tuskallista. Kotona söin ruuan ja vetäisin pienet päikkärit. Illalla olin jakamassa yritykseni mainoksia Leinolan koulun lähellä melko uusiin omakotitaloihin. Tänään tuli muuten uusi tilaus: menen maanantaina Lukonmäkeen pesemään omakotitalon ikkunat.

Poika tuli kotiin vasta ilta yhdeksän maissa ja oli tosi väsynyt ja kiukkuinen. Kyllä työharjoittelijasta otetaan kaikki irti. Sitä en tiedä onko mahdollisesta kesätyöpaikasta ollut puhetta ollenkaan. Iltapalan jälkeen poika meni heti nukkumaan. Huomenna on ajotunti heti kahdeksalta. Pitää varmaan minunkin laittaa kello soimaan, että varmistan pojan aamunousun. Minulla alkaa työt vasta kahdeltatoista.

Olen ollut sähköpostilla yhteydessä Positiivareiden Juhani Töytäriin. Hän on antanut minulle vinkkejä yrittäjyyteen ja kannustanut muutenkin. Lupasin jatkossa kertoa menestymisestäni ;-)

Blogilista on muuten muuttunut kummalliseksi. Enää ei pysty hakemaan blogeja niin näppärästi kuin ennen. Siellä on myös virhe omassa blogissani: avainsanoina on häät, hääjärjestelyt jne. Todella outoa.