Minulla oli riita pojan kanssa viime yönä. Hän oli piilottanut digiboksin kaukosäätimen. Tarkoitus oli hyvä: etten taas nukahtaisi nojatuoliin tv:tä katsellessa. Minulle on tullut todellakin huono tapa nuokkua yömyöhään television äärellä ja sitten herään nojatuolista aamuyöllä. Loppuyön nukun sängyssä. Riita sovittiin tänään ja ei se oikea kunnon riita ollutkaan. Minä vain yksin karjuin ja etsin kaukoa yöllä.

Olin työkohteessa kolme tuntia siivoamassa. Perheen koira oli ulkona narussa ja tytär lähti kaupungille minun saapuessa. Eli ihan omassa rauhassani sain tehdä töitä. Meni oma aika että löysin puhdistusaineet ja mattopiiskan. Vein vain osan matoista pihalle, muut imuroin. Seuraavalla kerralla teen perushommat ensin ja vasta sitten alan sooloilemaan. Nyt meinasi aika loppua kesken, koska keskityin hanojen kiillotukseen, peilien putsaukseen ja keittiön siivoukseen. Ne hommat ovat extraa, perushommina on lattioiden siivous. Sain avaimen tähänkin taloon, seuraavan kerran menen heille kahden viikon päästä.

Tämä homma on oikeastaan tosi mukavaa. Ajattelen kuinka perheen on hauska tulla siivottuun kotiin ja he voivat tehdä jotain muutakin kuin kiistellä kotitöistä. Ja saavat vielä verohelpotustakin. Asiakkaani ovat mukavia! Huomenna menen hakemaan uuden asiakkaan avaimen ja tutustun heidän ikkunoihin. Ikkunoiden avaussysteemejä tuntuu olevan montaa sorttia. Olen myös harkinnut uusien ikkunavälineiden ostoa, riittääkö Sini-sarjan laatu ammattipesuun? Tarjolla on myös kalliimpi Unger setti.

Kaverini soitti illalla. Hän opiskelee konduktööriksi Helsingissä. Oli jumiintunut maanantaina Tampereelle tulevaan junaan kolmeksi tunniksi. Pysähdyksen syynä oli Riihimäellä ollut tulipalo. Tiistaina hän oli jäänyt seitsemän miehen kanssa VR:n koulutuspaikassa hissiin jumiin. Muutama mies oli mennyt ihan paniikkiin hississä, vaikka he olivat loukussa vain puolisen tuntia.

Illalla kävin ruokakaupassa. Laiskana ostin äitienpäiväksi pakastekakun. Huomenna teen ison kattilallisen nakkikeittoa. Oma kotikin pitäisi siivota. Se on niin kuin suutarin lapsilla: kenkiä vailla. Muiden kodit ovat siistejä käyntini jälkeen, mutta oma koti kuin pommin jäljiltä.