Heräsin jo kahdeksan aikaan, kello oli soittamassa vasta yhdeksältä. Päivä kului hitaasti: en saanut oikein mitään tehtyä kun odottelin vain iltapäivän työkohdetta. Sain puhelun yh-yhdistyksen ex taloudenhoitajalta.

Hän haukkui minut pataluhdaksi, koska yhdistyksen puhelin oli vielä hänen nimissään. Ja euron kokoisia laskujakin oli tullut. Minä olen hoitanut nykyiselle taloudenhoitajalle tiedot ja ohjeet jo talvella, kuinka puhelin siirretään hänen nimiinsä. Soitin sille nykyiselle ja esitin asiani. Pyysin myös soittamaan ex taloudenhoitajalle. Tämä ex uhkasi irtisanoa puhelimemme ja se tietäisikin ongelmia. Kaikki esitteet sun muut menisivät uusiksi. Eipä taida tämä ex muistaa että hänen takiaan yhdistys menetti avustusrahaa toista tuhatta euroa. Hän postitti anomuksen myöhässä, eikä sitä käsitelty ollenkaan.

Lähdin töihin kolmen maissa. Armonkalliolta ei meinannut löytyä parkkipaikkaa ollenkaan. Ajoin autoni jyrkkään alamäkeen kahden auton väliin. Oli tosi vaikea saada auto parkkeerattua. En ollut varma oliko paikka asukaspysäköinti tai joku muu yllätys. Sakkolappua ei onneksi ollut tuulilasissa kun lähdin pois.

Siivoilin kolme tuntia kissataloudessa. Nuorin kissoista kyttäili moppia ja sitten se vielä hyppäsi hartioilleni. Kehräsi siinä tyytyväisenä ja se oli tosi vaikea saada pois. Nuoripari oli asioilla ja sain siivoilla rauhassa. Nuorirouva on ravintoterapeutti ja ihan vitsinä kysyin häneltä laihdutusohjeita. Hänhän innostui: voisimme vaihtaa töitä päikseen. Toppuuttelin häntä ja kerroin samalla että olen syönyt lähiaikoina 800 grammaa Toblerone suklaata iltapalana. Toukokuun aikana olen kuitenkin laihtunut kaksi ja puoli kiloa. Ikkunanpesu ja siivous laihduttaa!

Saan tämän viikon aikana tiedon, jatkanko töitä tässä kohteessa viikottain. Rouva lupasi soitella minulle tämän viikon aikana. Työt sujuivat hyvin: siivosin normaalin siivouksen lisäksi heidän siivouskomeronsa. Ne hiuslakan jäänteet kaakeleista jäi siivoamatta. Lupasin keskittyä niihin ensikerralla, jos sitä ensi kertaa tulee.

Vein autoni heti töiden jälkeen naapurustossa asuvalle yrittäjälle. Hän korjasi nyt toisen puolen takalokareista. Osat olivat maksaneet 55 euroa, saa nähdä mikä on työn osuus.

Pojalla on insinööriajo ensi tiistaina. Tänään ajotunnilla auto oli sammunut monta kertaa. Nyt oli ihan uusi auto käytössä. Neuvoin poikaa luistattamaan kytkintä. Luistatus ei tee hyvää, sitä ei kannata harrastaa omalla autolla. Mutta ajokokeessa se on suotavaa.