1526720.jpg
Puhelin pirisi aamulla ahkerasti. Ex-poikakaveri soitteli ja kertoi olevansa tulossa meille. Oli noin vuorokauden myöhässä sovitusta ajasta, mutta mitäpä siitä. Sitten sain puhelun paikalliselta asukkaalta: omakotiyhdistykselle ehdotettiin valitettavaa törkyisestä tontista. Käsittelemme asian hallituksen kokouksessa. Pari puhelua koski omakotiyhdistyksemme tulevaa matkaa Riihimäen erämessuille. Annoin satikutia sihteerille joka oli ylittänyt valtuutensa. Lopulta saimme asian järjestykseen ja olimme tyytyväisiä.

Ex-poikakaveri saapui meille moottoripyörällään. Pyörä oli temppuillut ja siihen oli pitänyt lisätä öljyä ajomatkalla. Öljyvuoto on öljynsuodattimen kohdalla. Se oli myös sammunut muutaman kerran matkalla. Bensa oli myös loppunut, eli ajomatka oli ollut vaiherikas. Pyörä jäi nyt meidän pihaan odottelemaan korjausta tai noutoa. Joimme kahvit ja söimme eilistä pitsaa. Vein sitten ex-poikakaverini rautatieasemalle jotta hän pääsi Turun junaan.

Illalla kävin kaverini kanssa Kangasalla Pajutilalla. Siellä vaan hinnat kohoavat ja tarjonta on entistä enemmän roinan puolella. Pihalla haisi ihan kauheasti lehmänkakka. Minun kaupunkinenääni se kävi pahasti. Mutta kahviossa tuoksui ihanasti leivonnaiset. Kahvit ja leivonnaiset ovat edullisia. Iso kahvi ja marjapiirakka vaniljakastikkeella maksoi vain 3,50 euroa. Ja hyvää oli. Aina kun käyn Pajutilalla, siellä on motoristeja paikalla. Vanha Valkeakoskentie tai Kaukajärveä kiertävä eteläreitti ovat varmasti mukavaa ajomaastoa.

Illalla kävin saunassa. Kaverini kertoi että heillä kestää sähkösaunan lämmitys kaksi tuntia. Ihmettelin asiaa. Meillä sauna lämpiää kahdessakymmenessä minuutissa kuuteenkymmeneen asteeseen. Kolmessa vartissa lämpöä on jo kahdeksankymmentä astetta ja tunnissa sata. Meillä on kiukaana Mondex vuolukivikiuas. Siitä lähtee hyvät löylyt!

Huomenna olen menossa Kaukajärvelle ikkunoita pesemään. Samassa taloyhtiössä asuu entinen työkaverini ja menen hänen luokseen sitten töiden jälkeen kahville. Taidan mennä huomenna bussilla töihin ja kävellä takaisin kotiin. Tulisi sitten se kävelylenkkikin tehtyä. Mukavaa tulevaa viikkoa Teille kaikille!