Aamuyöstä heräsin kovaan kipuun: olkapää ja käsivarsi olivat kuin tulessa. Eilinen ikkunapesu vaati veronsa. Laiton käteen kylmägeeliä ja jatkoin unia muutamalla tunnilla. Varoin kättä kotona ja olin tyytyväinen että seuraavan asiakkaan luokse oli meno vasta klo 14.00.

Asiakkaan talo oli todella hieno, juuri näitä ”avotakkataloja”. Kaikki asiat kertoivat suuresta varallisuudesta. Itsekseni ajattelin että olenkohan lottovoittajan talossa. Rouva oli oikein miellyttävä ja perheen koira otti minut vastaan innolla. Koira makailikin jaloissani kun pesin ikkunoita.

Olimme sopineet kolmen tunnin työstä ja pesen sen mitä kerkiän. Asiakas ihmetteli nopeaa vauhtiani. Sain pestyä kymmenen ikkunaa ja kaksi parvekeovea. Kiilto Oy:n ikkunaspray on muuten tosi hyvää ainetta, ei valu ja pesee tehokkaasti. Nyt unohdan halpispesuaineet. Otan muuten yhteyttä kyseiseen firmaan ja kyselen yhteistyön mahdollisuutta.

Siskoni kävi illalla kylässä. Tytär tuli myös kahville. Söimme yhdessä tekemääni mustikkapiirakkaa ja tyttären tuomia korvapuusteja. Olipa meillä taas mukava juttutuokio. Siskoni oli käynyt tänään uimassa Kaupinojan saunalla. Olo oli kuulemma tosi rento ja samalla virkeä.

Ajelin illalla vielä pienen reissun, eli kävin viemässä laskun eiliselle ja tämänpäiväiselle asiakkaalle. Huomenna on tiedossa vakiasiakas ja samoin ylihuomenna.

Poika on nyt saunassa. Minä taidan käydä vain pikaisesti suihkussa, koska epäilen että kipeä olkapää ja käsivarret eivät tykkää lämmöstä. Tänään käytin oikean käden lisäksi vasenta kättä työskentelyyn. Nyt on sitten molemmat käsivarret kipeänä. Uskon että vähitellen kyllä totun tähän fyysiseen työhön.