Menin sovitusti Linnainmaalle pesemään omakotitalon ikkunoita. Vastassa oli terhakka terrieri joka alkoikin heti pureskelemaan varpaitani ja housunpuntteja. Omistaja yritti hillitä tätä nuorta koiraa. Kun pääsin siivouksen alkuun, koira varasteli siivousrättejäni ja ikkunanpesuvehkeitä. Lopulta se rauhoittui ja sain tehdä hommat rauhassa.

Perheen rouva lähti asioille ja jätti minut yksin koiran kanssa. Keitti minulle kyllä ensin kahvia ja asetteli keksejä tarjolle. Minulle ei keksit ja kahvit maistuneet, mutta tein ”jäljet” että olisin juonut kahvit. Otin kaapista kupin ja kaadoin siihen kahvia, sitten lorautin sen tiskialtaaseen. Näin emäntä sai tiedon että kaffe oli maistunut.

Rouva pesi osan ikkunoista kaverinani. Koko hommaan meni aikaa viisi ja puoli tuntia. Ikkunat olivat kolmilasisia, eli niissä oli kussakin kuusi pestävää pintaa. Todella hidasta hommaa.

Ehdin olemaan kotona pari tuntia ja sitten lähdin kaupungille. Tapasin tyttären Sokoksella ja menimme kahvioon siihen meikkitilaisuuteen. Tarjolla oli tuoremehua ja suklaakarkkeja. Pari naista meikattiin näytösluonteisesti ja meille kerrottiin uusista meikeistä. Tilaisuuden jälkeen menimme meikkiosastolle ostoksille. Minä en ostanut mitään, mutta tytär osti luomiväriduon. Sai kylkiäisenä tuotepaketin. Kotimatkan busseja odotellessa kävimme Subissa leivillä.

Soitin huomiselle asiakkaalle. Kerroin että olin ottanut selvää sälekaihtimienpesusta, tai oikeastaan siitä että niitä ei suositella pestäväksi ollenkaan. Ehdotin että jos vain pesisin ne ikkunat? Kerroin myös että tuskin olen sen nopeampi kuin perheen rouva, joka oli pessyt yhtä sälekaihdinta toista tuntia. Ei, asiakas haluaa nimenomaan sälekaihtimienpesua. Asia selvä. Totta kai teen niin kuin asiakas haluaa. Otan mukaan paria tehopesuainetta ja toivon että saan homman hoidettua.

Huomenna menen illan suussa tutustumaan uuteen asiakkaaseen keskikaupungilla. Hieno juttu! Yritän saada hänet samalle päivälle kuin Armonkallion asiakkaan. Tulisi siinä sitten yhdellä kaupunkireissulla hoidettua kaksi ”kärpästä”.

Huomenna sitten aamupäivästä kädet kyynärpäitä myöden ristiin. Ja toivotaan että poikani pääsee niistä ajokorttikirjallisista läpi. Kiitos peukutuksesta!