Heräsin aamulla yhdeksän aikaan ja heti noustuani tein pitsataikinan. Pitsa oli valmiina ennen siivoustalkoita. Talkoisiin ilmestyi kaksi naista.

Kaupunki oli hoitanut roska-astiat kadulle ja jätesäkkejä oli tuotu 60 kappaletta. Naiset ottivat säkkejä ja lähtivät siivoamaan läheistä puistoa. Minä siivosin meidän pihaa: vaahteran lehdet, oksia, rikkinäisiä ämpäreitä, karkkipapereita ja muuta roinaa löytyi pusseihin. Kaiken kaikkiaan saimme astioihin noin kymmenen säkkiä roskia. Eräs naapurin mies toi pihastaan yhden säkin jossa oli ojasta kerättyä roskaa. Osanottajaluetteloon sain yhteensä viisi nimeä. Lisäsin pojan nimen mukaan, koska hän oli ainakin hengessä mukana.

Päivä oli todella aurinkoinen, kärvensin ihoani. Löysin siivotessa grillihiiliä ja sytytysnestettä. Jihuu! Eikun grillaamaan. Virittelin grillin ja lähdin ostaman makkaraa. Lähikaupassa oli jäljellä tasan kaksi pakettia makkaraa ja ostin ne. Grillaus ei sujunut hyvin: hiilet olivat kosteita, paloivat huonosti ja savuttivat kauheasti. Lopulta sain makkarat valmiiksi, mutta aikaa kului useampi tunti.

Ex-poikakaveria ei näkynyt tänään meillä. Ei ole laittanut mitään viestiäkään. Toivottavasti ei ole koheltanut moottoripyörällä. Soitan hänelle huomenna.

Tytär lähti sitten kaverini kanssa Tallinnaan. Vei eilen illalla hänelle ”kylmäpussin” ja päätti samalla lähteä mukaan. Soittelivat tänään ja matka olikin mennyt hyvin. En luvannut olla heitä vastassa rautatieasemalla puolenyön maissa.

Viime yönä minulle toimitettiin Aamulehti ihan käteen. Heräsin puoli viiden maissa nojatuolista ja käväisin pihalla tupakilla. Naapurin rouva oli juuri tullut taksinajosta ja juttelimme siinä pensasaidan yli. Lehdenjakaja toimitti että hän jakaa aina lehden perille asti (siis käteen) jos joku siihen aikaan pihassaan seisoo. Kiitin hyvästä palvelusta.

Touhusin tänään myös kukkahommeloita. Ostin kolme pelargoniaa ja tietysti punaisia. Istutin ne illalla. Olen päättänyt että tänä vuonna puutarhamme väri on punainen. Eli kaikki kukat ovat punasävyisiä.