Vaiherikas päivä tänään, oli sekä pettymyksiä että mukavia asioita. Tätä se elämä on. Aamulla sain tekstarin pojalta: passia ei ole eikä rahaa. Hän oli menossa siihen kirjalliseen kokeeseen, mutta hänellä ei ollut mukana henkilöllisyystodistusta. Eli ei päässyt kokeeseen. Eikä minulle tullut mieleenkään että rahaakin pitäisi varata mukaan.

Hain ennen töihin lähtöä pojalle rahaa ja etsin passin pöydälle. Poika oli käynyt ne hakemassa ja oli kokeessa. Ei päässyt läpi, mutta uusinta on tiistaina. Se varmaan maksaa taas viisitoista euroa. Erään kaverini poika uusi kirjalliset neljä kertaa ja varsinainen inssi meni sitten laakista läpi.

Puhdistelin sitten niitä sälekaihtimia kolme tuntia. Todellakin kärsivällisyyttä vaativaa hommaa. Kikkailin erilaisia työtapoja: leikkasin rätistä suikaleita ja liottelin niitä pesuvedessä (se neekeriltä ostamani tehopesuaine toimii hyvin). Työ oli hidasta, mutta jälki hyvää. Laitoin perheen stereot taustalle soimaan ja aika kuluikin nopeasti. Sain pestyä kolme isoa ja neljä pienempää ikkunaa. Ja tietysti niiden ikkunoiden kaihtimet.

Viiden maissa olin uuden asiakkaan luona tutustumiskäynnillä. Odottelin autossa että kello tulee lähemmäs viittä: minusta on hyvä olla tarkalleen sovittuna aikana paikalla. Liian aikaisin meno on yhtä paha kuin myöhästyminen. Perhe oli oikein mukava ja tietysti taas koira oli vastaanottamassa. Se hyväksyi minut heti ja se olikin hyvä merkki muulle perheelle. Sovimme kahden tunnin viikoittaisesta siivouksesta ja sain sen sovittua keskiviikolle. Nyt minulla on kaksi paikkaa keskikaupungilla keskiviikkoisin ja saan hoidettua ne yhdellä matkalla. Maanantaina menen tähän uuteen perheeseen tekemään ikkunoidenpesun ja normaalin siivouksen. Rouva oli löytänyt netistä yritykseni sivut ja sitä kautta bongasi minut.

Autoni on nyt korjauksessa. Naapurustossa asuva peltialan yrittäjä haki sen illalla. Hän laittelee takalokasuojia kuntoon omassa pihassaan. Saan auton ajoon kyllä huomenna. Huomenna on tavallinen kolmen tunnin siivous vakiasiakkaan luona. Otan tehopesuainetta mukaan ja yritän tehdä heille yllätyksen. Heillä on pyykkikoneen edustalla kivilattialla pahat valumajäljet. Yritän saada ne pois. Tietääkö muuten kukaan kuinka saa hiuslakan kaakeleista pois? Ensi viikon asiakkaalla on tällainen tarve.