Sain tänään tekstarilla tarjouspyynnön ja vastasin siihen saman tien. Kävin asiakkaan luona illalla kartoittamassa tilannetta. Tarpeena oli ikkunoiden pesu, mutta ykkösjuttuna sälekaihtimien pesu. Rouva oli pessyt yhden ikkunan kaihtimia ja siihen oli kulunut aikaa toista tuntia. Talossa on toistakymmentä ikkunaa ja minut tilattiin kolmeksi tunniksi. Sovittiin että minä pesen kaihtimet sekä ikkunat kaihtimien ympäriltä. Eli perhe pesee itse ikkunoiden ulko- ja sisäpinnat.

Mutta silti! En minä mikään fakiiri ole. Jos yhden kaihtimen pesuun on mennyt aikaa toista tuntia, niin kuinka minä pesisin toistakymmentä kolmessa tunnissa? Haloo! Yritän huomenna hakea pesulaitetta kaihtimille. Menen kohteeseen torstaina. Muuten asiakas oli mukava, tarjosi kahvitkin. Mutta kuinka kukaan voi ajatella työnmäärän vähenevän, jos kysymyksessä on ammattilainen? Tai "ammattilainen”. Jos minulta menee pihamme ruohonleikkuuseen aikaa puolitoista tuntia, niin en kyllä kuvittele että kukaan yrittäjä leikkaisi sitä puolessa tunnissa. Aika suhteessa neliömäärään on vakio.

No, muuten päivä on mennyt rauhallisesti. Nukuin puoleenpäivään ja iltapäivällä tein ruuaksi perunoita ja makkarakastiketta. Poika kehui että ruoka ei ollut kauhean hyvää, mutta siitä tuli maha hyvin täyteen. Minulla onkin eteisen kaapissa hyvin itäneitä perunoita. Idut ovat jo parikymmentä senttisiä. Pitäisi saada ne maahan kasvamaan. Joskus kokeilin perunankasvatusta ihan nurmella: reikä vaan maahan ja sinne peruna kasvamaan. Onnistui hyvin!

Illalla siivosin kotona. Vessa ja eteinen saivat tehopesun. Keittiö ja ruokailuhuone tuli imuroitua. Lattiat vielä moppasin Tolulla. Illan suussa kävin naapurin rouvan kanssa kävelyllä koirien kanssa. Päivä on ollut todella kylmä: lämpöä on ollut vain viitisen astetta. Olohuoneen uunia olen lämmitellyt ahkerasti parina päivänä.

Mukavaa tulevaa viikkoa!