Menin keskikaupungille uuteen siivouskohteeseeni. Sain auton parkkiin Papinkadulle ilmaiseen neljän tunnin ”kiekkopaikalle”. Otin ikkunanpesuvehkeet kainaloon ja menin talon ulko-ovelle. Avain ei aukaissut lukkoa. Yritin sitä moneen kertaa sekä kadun- että pihanpuoleiseen ulko-oveen. Sattumoisin ovelle tuli rouva, joka päästi minut rappukäytävään.

Yritin sitten avata saamallani avaimella asiakkaan ovea, mutta eipä auennut. Soitin asiakkaalle ja kerroin ongelmasta. Hän oli antanut minulle vahingossa väärän avaimen, myöhemmin selvisi että se avain oli talon autotallin avain. Asiakas soitti pojalleen, joka toimitti minulle välitunnilla oman avaimensa. Pääsin aloittamaan työt kolme varttia myöhässä. En toki laskuta asiakasta näistä varteista, vahinkoja sattuu. Nyt tuli hyvä muistutuskin: kokeile aina asiakkaan antama avain heti ulko-oveen.

Keskustan ikkunoissa on lika paljon lujemmassa, kuin täällä laitakaupungilla. Sain pestä ulommaiset ikkunat kahteen kertaan. Pari ikkunaa jäi seuraavaan kertaan, koska aurinko porotti jo liian kuumasti. Ikkuna kuivui pesuaineeseen ennen kuin ehdin sitä kuivaamaan. Toivottavasti seuraavalla kerralla on pihvistä. Viikkosiivouksen myötä tässä kohteessa tuli työskenneltyä viisi tuntia. Onneksi en muuten saanut parkkisakkoa, ylitin aikarajan tunnilla. Ei siinä touhutessa muistanut että kiekkoa olisi pitänyt käydä kiertämässä. Nyt minulla on oikea avain, seuraava käynti onkin jo ensi viikolla.

Soitin kaverilleni kotimatkalla ja poikkesin hänen luonaan kahvilla. Hänellä oli ollut vaiherikas viikonloppu. Toinen teinipojista oli järjestänyt ohjelmaa, eli ottanut äitinsä kanssa oikein kunnolla yhteen. Siinä oli jo soitettu muutakin sukua apuun. Nyt tilanne oli sitten rauhallinen: anteeksi on pyydelty ja poika kärsii moraalista krapulaa. Lapsenkasvatus on joskus rankkaa puuhaa! Kaverini ehdotti että kiertäisimme huomenna Kaukajärven. Minulla on vapaata huomenna, joten lenkki taitaa toteutua.

Ruokakaupan kautta vielä koukkaus ennen kotia. Ostin kaksi Frödinge pakastekakkua, koiralla on synttärit viikonloppuna. 16-vuotta tulee täyteen ja onhan sitä juhlittava.

Pojalla on muuten huomenna se kirjallisen kokeen uusinta. Aamulla on ensin ajotunti. Täytyypä laittaa yksi ylimääräinen kello soimaan, ettei käy niinkuin tänään. Poika nukkui pommiin ja myöhästyi työharjoittelusta. Oli kyllä ensimmäinen myöhästyminen. Ainakin minä pidän peukkuja pystyssä: kirjallisista läpi ja sitten ajokokeeseen. Tavoite on saada ajokortti toukokuussa.