1477524.jpg
Ostin joku aikaa sitten kirjakaupasta yrttipaketin: multa, siemenet ja ruukut. Hinta oli alle neljä euroa. Nyt minulla on noin viisikymmentä ruohosipulin tainta ja sama määrä basilikaa sekä persiljaa. Taimet jo vaativat isompaa kasvualustaa ja ne pitäisi koulia. Ihan kiire ei asialla ole, koska vasta sirkkalehdet ovat kasvaneet. Ajattelin istuttaa ne yksitellen munakoteloihin. Tytär jo ilmoitti että saan häneltä monta koteloa, itselläni on niitä vasta muutama.

Päivällä olin uudella asiakkaalla. Onneksi varauduin ja otin omat siivousvälineet mukaan. Tämä kohde on kepeämpi kuin eilinen. Vaikka perheessä on koira ja likaa sitä myöden enempi, on neliöitä kuitenkin vähemmän. Koira seuraili touhujani toisella silmällä, enimmäkseen se vain vaihteli nukkumapaikkansa. Perheen rouva tuli kotiin juuri kun olin lähdössä pois. Hän lupasi ostaa heille parempia siivousvälineitä. Seuraavaksi menen heille heti vapun jälkeen.

Pojalla oli vapaapäivä tänään koulusta. Hänellä piti olla ajotunti aamulla, mutta ajo-opettaja oli sairastunut. Minun piti viedä poika parturiin, mutta sekin jäi huomiseen. Pojan kaveri poikkesi meillä illalla. Hän lainasi pojalta pleikkaripelin ja joimme kahvit. Kahvittelu kestikin melkein pari tuntia. Yksi keskusteluaihe oli poikien tuleva armeijan terveystarkastus. Siellä kuulemma syynätään sukukalleudet tosi tarkasti. Ja se on sitten kauhea kokemus. No, pojalla on tämä tarkastus ensi viikolla. Sittenpä kuulen kuinka tarkkaa tarkastus on.

Tytär poikkesi myös illalla. Kävimme yhdessä ruokakaupassa. Tyttären poikakaveri on nyt työmatkalla Lapissa. Houkuttelin tytärtä siskolleni kylään huomenna. Tytär ei ole lähdössä, koska hänellä on tentti maanantaina ja siihen pitää lukea. Järkevä tyttö! Poikakaan ei ole lähdössä kyläilemään. Saa nähdä lähdenkö Kyrönlahteen sitten ihan yksin.