Näin tuumasi uusin asiakkaani. Aluksi oli hässäkkää, koska en meinannut löytää oikeaa taloa. Tämä kerrostalo oli kaukana katuosoitteesta: kadun puolella oli iso parkkipaikka. Joten en heti löytänyt taloa. Soitin asiakkaalle ja hän tuli haahuilemaan kadulle. Löysimme toisemme ja pääsin aloittamaan työn.

Ensimmäiseksi sain vaihtaa vaatehuoneeseen lampun. Tämä eläkeläinen ei olisi pystynyt katonrajassa olevaa lamppua vaihtamaan: en tiedä kauanko lamppu on ollut pimeänä. Sitten siivosin hylly kerrallaan vaatehuonetta. Asiakas oli tyytyväinen kun sieltä löytyi mukavia matkamuistoja, joulukoristeita ja vaatteita joita hän ei muistanut olevankaan. Joulukoristeitakaan ei ollut löytänyt moneen jouluun.

Kaiken kaikkiaan tyhjensin huoneesta kaksi jätesäkillistä vaatteita, pari pussia irtoroinaa, kolme kassillista jätettä kierrätykseen ja pari pussia ihan roskia. Nyt hyllyllä on tilaa ja tavarat löytyvät helposti. Kirjoitin laatikoihin nimet: ”hatut ja huivit”, ”joulukoristeet”, ”vaatteet”, jne.  Otin autooni kierrätykseen lähtevät tavarat ja toimitin ne UFF:lle. Roskat, pahvit ja jätepaperit vein taloyhtiön keräyspisteeseen. Aikaa koko tuohuun kului 3,5 tuntia. Joimme kahvit ja juttelimme mukavia. Asiakas halusi touhuta koko ajan mukana, mutta minä patistin hänet välillä sänkyyn lepäämään.

Illalla kaverini pyöräili meille ja tytär poikkesi myös. Joimme kahvit ja söimme vohveleita. Tytär oli ollut taloyhtiön pihatalkoissa.

Pojalla oli mennyt terveystarkastus hyvin. Soitin pojan isälle ja kyselin onko hän tulossa perjantaina lastenvalvojan luokse sopimaan koulutusavustuksesta. Isä ilmoitti ettei ole tulossa eikä hänellä ole maksukykyä mihinkään maksuun. Tai siis halua maksaa mitään. Minä perun huomenna sovitun ajan ja annan koko asian olla. Isä oli kuulemma myös ”unohtanut” pojan synttärit. Vaikka laitoin hänelle tekstarilla kutsun synttäreille. Voi onnetonta!

Huomenna minulla on vapaapäivä ja olen menossa illalla kuuntelemaan Positiivareiden luentoa Ylöjärvelle. Varmasti hauska ja kannustava luento. Paikalla on ainakin Toni Nieminen ja Juhani Töytäri.