Poika oli sairaslomalla vielä tänään. Hän on todellinen pikasairastaja: tänään ei ollut enää kuumetta eikä oksennuksiakaan tullut. Terve kuin pukki taas.

Puolustusvoimat lähettivät pojalle kutsun terveystarkastukseen ja varsinainen kutsunta on sitten lokakuulla. Nyt pitäisi päättää palveluskohde. Suosittelin Pirkkalan lennostoa tai Parolan panssaritorjuntaa. Poika tuntui olevan aika innostunut asiasta, onneksi. Juteltiin kyllä armeijan välttämiskeinoistakin: homous tai Jehovan todistajaksi muuttuminen. Jehovat joutuvat kyllä vankilaan armeija-ajaksi.

Minä sain eilen kutsun Napakka-hankkeen päätöstilaisuuteen. Tarjolla on hyvää ruokaa ja juomaa. Esiintyjänä on Mikko Kuustonen. Ilmoittauduin heti tilaisuuteen. Onneksi kaverini oli saanut kutsun myös, menemme sitten yhdessä juhlimaan.

Kävin viemässä työkkäriin starttirahan tilitykset. Vahtimestari sulki juuri ovia, kun pääsin paikalle. Muistin että pulju menee kiinni 16.15, mutta ovet sulkutuvatkin jo 15.45. Jouduin laittamaan tilitykseni työkkärin postilaatikkoon.

Sitten tähän häpäsyaiheeseen, moni ei varmaan tunnustaisi tätä julkisesti. No, meillä tehtiin olohuoneen remonttia vuonna 2005. Koko huone piti tyhjentää remontin alta. Suurin osa tavaroista varastoitiin saunaan. Siellä ne tavarat olivat tähän päivään asti, tai ainakin osa niistä. Sukulaisilla ja tuttavilla oli tapana huomautella: joko te pääsette saunaan? Tänään sitten tyhjensin saunan ja siihen meni aikaa noin 20 minuuttia. Tavarakasoja on nyt siellä ja täällä. Siihen menee aikaa kun käyn ne läpi ja saan taas osan hävitettyä.

Mutta olipa ihana tunne olla saunassa. Siivosin sen perusteellisesti ennen lämmitystä: lattiat ja lauteet pesin ja kiuaskivetkin tuli huuhdeltua. Jatkossa saunomme ainakin pari kertaa viikossa. Jee!

Pojalla on taas huomenna vapaapäivä. Maanantai oli lukujärjestyksen mukaan vapaa ja samoin huominen. Tänään oli sairaslomapäivä. Meillä on hyvin aikaa huomenna akvaarion siivoukseen. Täytyy vaan ensin hommata hengityssuojaimia. Tämäkin tulee olemaan häpäsyjuttu.