Aamulla olin vakipaikassani siivoamassa. Homma sujuu aina vaan nopeampaa ja heillä on yleensä tosi siistiä. Koirankarvoja ei löytynyt kuin nojatuolien alta, kun siirsin niitä. Vielä parin viikon päästä menen heille normaalisti, mutta sitten tulee taukoa. Talon ympärystä kaivetaan auki salaojituksen takia ja siitä tulee sotkua yllin kyllin. Sen operaation jälkeen ehkä on ikkunanpesua tiedossa. Ja kesällä taukoa. Kysyivät minulta, että teenkö kesälläkin näitä hommia? Joo, mitähän sekin tarkoitti. Kun pääsin kotiin, painelin heti suihkuun. Näissä hommissa hikoilee muuten valtavasti, mutta sehän on kait vaan hyvä. Hiki ei kyllä haise, koska käytän Absolut Torria.

Onneksi en lähtenyt kaupungille. Olin autuaan tietämätön että poliisit olivat sulkeneet Kangasalantien. Paikalla oli ollut myös Karhu-ryhmä. Banditoksen kerhotila ratsattiin. Lähikaupassa kuulin tilanteesta: autojonot olivat seisseet tunnin verran. Kaverini mies oli ollut liikkeellä Harrikalla ja hänet pysäytettiin erikseen.

Poikkesin neljän maissa Kaukajärvellä apteekissa ja vielä silloinkin oli poliisiautoja paikalla. Liikenne kyllä soljui normaalisti. Hain apteekista fluoritabletteja pojalle ja ostin sitten kokeeksi tätä uutuustuotetta. Nyt ei kyllä henki haise! Voisikohan sitä antaa myös kissalle ja koiralle? Vitsi.

Poika sai tiedon seurakunnalta, ettei päässyt kesätöihin. Nyt on sitten vaan pyrittävä Transpointille. Sanoin pojalle että ottaa asian heti esille maanantaina työharjoittelussa. Pitäisi olla joku laki, että työnantajat suosisivat yhdenvanhemman perheiden lapsia kesätöissä.

Tytär tuli käymään. Käymme yhdessä kaupassa ja sitten vien hänet kotiinsa. Kaverini lupasi lähteä Napakka-hankkeen juhliin, vaikka hänellä on kova flunssa päällä. Täytyy pysyä hänestä kaukana, ettei tauti tartu.

Mukavaa viikonloppua! Aurinko paistaa ja linnut laulaa...