Päivällä sain soiton ja nainen kyseli puutarhahommiin. Sovin heti alustavan käynnin ja tein siis ensivisiitin hänen luoksensa tänään. Leskirouva halusi rivitalopihansa kunnostusta: pensasaidan mullitus, kukkapenkkien perkaus ja kivilaattojen ylöskaivaminen. Vakuutin että homma sujuu minulta, vaikka en ole mikään puutarhuri. Nainen lupasi ottaa yhteyttä kuukauden päästä, kunhan piha on kuivunut paremmin.

Laitoin Kauppalehteen sähköpostia tänään, ihmettelin ettei yritystäni ole mainittu lehdessä. Laitoin myös Aamulehden toimittajalle viestiä ja pyysin haastattelun luettavaksi.

Sain tänään Metalliliitolta kirjeen: he vaativat minulta vielä kuukauden jäsenmaksua. Muuten en saisi kuuden kuukauden jälkisuojaa uuteen liittoon. Kävin Metalliliiton toimistolla päivällä ja soitin SYT:n. Olen jo menettänyt kuuden kuukauden jälkisuojan, koska ehdin putoamaan Kelan päivärahoille. Eli en maksa kuukauden ”rästiä”. Muuten oli mukava poiketa morjestamassa Metalliliitolla toimitsijaa. Lupasin tehdä jutun yrityksestäni ammattiosaston seuraavaan lehteen, se ilmestyy tosin vasta kesäkuulla.

Kaupunkireissulla kävin hakemassa divarista kirjani. Viime perjantaina myin muutaman kirjan Komisaario Palmulle ja tänään sain rahat toisesta divarista. Myin yhteensä noin kymmenen kirjaa ja rahaa tuli 22 euroa. Auton tavaratilassa on nyt kaksi kassillista vielä myymättömiä kirjoja.

Illalla oli yh-yhdistyksen tiliasioita setvimässä uuden taloudenhoitajamme kanssa. Huomenna ilmeisesti löytyy lisää dokumentteja tilintarkastajille. Minä tarkastutan tilit viikonlopun aikana. Huomenna tapaan toisen tilitarkastajan, hän on siskoni.

Menemme huomenna yhdessä oikeusaputoimistoon ja siellä tehdään isäni perunkirjoituksesta jälkiperunkirjoitus. Saa nähdä ehtiikö toinenkin siskoni paikalle. Vasta tämän jälkiperunkirjoituksen jälkeen alamme setviä velkojen vanhentumista ja mahdollista tontin myymistä. Tuskin tämä on rahantuloa, vaan pelkkää menoa. Yleensä vain lakimiehet rikastuvat ja perilliset kustantavat kulut.

Soitin kaupungin rakennusvalvontaan ja kyselin tuota aita-asiaa. Periaatteessa naapuri ei saa kaataa rajalla olevaa aitaa ilman lupaani. Minun on ilmoitettava heille (mieluusti kirjallisesti) etten anna lupaa. Aidan perustamisesta ja kustannusten jakautumisesta ei ole mitään todisteita. Olemme yhdessä hoitaneet ja hoitamatta jättäneet kyseisen aidan. Loppupeleissä asiasta mennään raastupaan. No, toivottavasti ei. Naapurin koira on taas juoksennellut vapaana. Oikeastaan uutinen olisi se ettei se juokse vapaana. Eli vapaus on koiralle jo jokapäiväistä.