Tänään oli suunnitelmissa renkaidenvaihto ja siitä palkaksi vohveleiden paisto. Nämä suunnitelmat eivät toteutuneet. Toivottavasti saan renkaat vaihdettua tulevalla viikolla, koska autokin pitää katsastaa. Auto piti saada huoltoon ennen katsastusta, mutta sekin jää. Vaikuttaako vanhat tulpat ja öljyt pakokaasuanalyysiin? Sekä tukkoinen ilmanputsari?

Tytär soitti ja pyysi minua kylään. Kyläilyn tarkoitus oli kyllä mennä asuntoesittelyyn. Tyttären ja hänen poikakaverinsa seinänaapureilla oli kämppä myynnissä. Olimme ainoat esittelyssä olijat. Hintapyyntö oli huikea ja asunto ei ollut hintansa veroinen. Jouduimme hetken aikaa piileskelemään asunnonvälittäjää ja sitten pääsimme kahville tyttären luokse. Siivosimme yhdessä nuorenparin rivitalokämpän pihaplänttiä. Ensi viikolla heillä on taloyhtiön siivoustalkoot. Saa nähdä saavatko kaadettua kolme pihlajaa. Niistä on jo kaatolupa.

Kahvit juotua lähdimme Plantageniin ostoksille. Heillä oli tarjous Aamulehdessä: kymmenen orvokkia hintaan 5,95. Eipä ollut enää orvokkeja tarjolla kello 17 aikaan. Minä ostin kärhön. Olen suunnitellut jo ainakin kolme vuotta kärhön hommaamista ja nyt minulla on se. Istuttamista pitää vielä varrota pari viikkoa. En ole vielä edes päättänyt istutuspaikkaa. Tytär osti yhden viherkasvin sisäkukaksi.

Huomenna on asiakaskäynti. Menen ensimmäistä kertaa tähän talouteen ja heti on edessä omakotitalon ikkunoiden pesu. Haluan aina antaa hyvän ensivaikutelman työstäni ja nyt siinä onkin haastetta. Varmuuden vuoksi otan omat ikkunanpesuvehkeet mukaan. Teen parhaani ja katsotaan mihin se riittää. Näinhän urheilijatkin sanovat.

Niin, kaverini koirat ovat kunnossa. Yksi oli lopettanut oksentamisen ennen yötä ja toinen oli oksentanut koko yön. Kolmas koira ei ollut sairastanut ollenkaan. Myrkytys tai ei, mutta uhreja ei nyt onneksi tullut.