Tänään tuo sananlasku piti paikkansa. Poika tuli koulusta ostamansa leipä repussa. Hän oli ostanut sen koulusta ja se oli maksanut vain euron. Minä maistan vasta aamulla sitä leipää.

Aamu oli aika tahmainen. En olisi halunnut herätä ollenkaan kellojen soittoon. Poika oli saanut huonosti unta, joten hän oli siirtynyt yöllä olohuoneen sohvalle nukkumaan. Aamulla heräsi kymmenen minuuttia ennen bussin lähtöä. Ehti kouluun.

Minä menin aamulla syömättä Linnanmaan terveyskeskukseen verikokeisiin. Varauduin jonotukseen ja otin luettavaa mukaan. Se biologian kurssi on todella vaikea, hyvä kun saisin edes kirjan kahlattua läpi. No, jonotusaika oli vain 20 minuuttia. Verikokeiden jälkeen minulta otettiin sydänfilmi. Hoitaja ihmetteli onko pulssini aina näin korkea. Kerroin että se on normaalisti 80-90. Varsin lääkäriajan ensi maanantaiksi. Silloin kuulen tulokset ja lääkärin kommentit terveydentilastani.

Menin nälkäisenä terveyskeskuksen kahvilaan aamupuurolle. Puuro ja tuoremehu maksoivat yhteensä euron. Edullinen aamiainen tosiaan. Poikkesin läheisessä apteekissa hakemassa vitamiineja. Ostin tätä uutta valmistetta.

Kävin kotona ja lähdin sitten kaupunkiin. Vein starttirahan tilityksen ja pojan kesätyöhakemukset työvoimatoimistoon. Kävin Sokoksella luontaistuoteosastolla kysymässä ihmeainetta jolla saa verenpaineen alas. Myyjä kehui tätä tuotetta ja sitähän minä ostin.

Aikaisen aamun takia teki mieli mennä päikkäreille heti kotiin päästyä. En uskaltanut, koska pelkäsin nukkuvani pommiin. Illalla oli nimittäin erään yhdistyksen hallituksen kokous. Kokous oli hyvä, vaikka esityslista puuttuikin. Täytyypä tsempata seuraavaan kokoukseen. Voisinko nyt syyttää tulostimen toimimattomuutta? Vasta tänään keksin että tyhjä kolmiväripatruuna on otettava kokonaan pois, jos haluaa tulostaa vain mustalla.

Tänään on satanut lunta tasaiseen tahtiin. Huomenna pääsee varmasti lumitöihin. Naapurin eläkeläismies on touhunnut ihan innoissaan omassa pihassaan. Hän oikein odottelee lumitöitä. Pihatöissä hänellä on kirkas huomioliivi päällä. Voisi kyllä kolata meidänkin pihan.