1355035.jpg
Laitoin eilen veteen likoamaan mungpapuja ja tänään siirsin ne idätysrasiaan. Kastelin kukat vedellä, missä pavut olivat olleet yön yli. Antaa kuulemma voimia kukille. Idätys on helppoa: kaadan vain päivittäin veden rasiaa ja se huuhtelee pavut. Noin viikossa minulla on ituja syötäväksi. Tämä idätysrasia oli taas unohtunut kaapinperälle, mutta nyt pidän sen käytössä.

Masentelin itseäni: puhelin ei soi, eikä työtilauksia tule. Rahat loppuvat viimeistään kuukauden sisään. Yrityksen tilillä on sen verran rahaa, että maaliskuun eläke- ja alvmaksut tulevat hoidettua. Mutta eipä hyvältä näytä. Kaikki lohduttelevat että tämä on ihan normaalia.

Kävin iltapäivällä kirjanpitäjän luona, vein hänelle helmikuun kuitit. Selostin hänelle huonoa tilannetta. Hän taputti minua olkapäälle ja lohdutti että kyllä se siitä. Sitten jaoin yritykseni mainoksia Irjalaan ja Hakametsään. Irjalassa jo melkein eksyin, kun kävelin katuja ristiin rastiin. Tuli taas ulkoiltua melkein puolitoista tuntia. Mainokset on nyt loppu, täytyy tehdä uusia. Olen nyt jakanut noin 3000 mainosta. Tuloksena neljä asiakasta. Että repikää siitä.

Poika oli ollut koulussa koko päivän ulkohommissa. Oli ajanut traktorilla ja peruutellut rekalla. Lastaushommia oli tehty myös. Varsinaisia ajotunteja ei ollut saanut varattua. Ensi viikolla on pakko olla ajotunteja ja paperit on toimitettava poliisilaitokselle.

Kaverini poikkesi meille illalla ja kahvit juotua lähdimme Kangasalan Prismaan ruokaostoksille. Kampaajani vinkistä ostimme uutta peruna-kasvispakastetta. Siitä saa keiton valmiiksi noin vartissa. Mukaan lisätään vain vesi, lihaliemi ja makkarat (tai nakit jne). Ostin myös ohran siemeniä, ne ovat kuulemma parempia kuin rairuoho.

Nappasin ostokset nopeasti kotiin ja jatkoimme matkaa tyttäreni luokse. Taas joimme kahvit, nyt jäätelön kera. Tytär sai hyviä vinkkejä lomamatkallensa kaveriltani. Ihastelimme myös uutta käytävämattoa. Pääsin tyttären kyydillä kotiin ja tytär otti täältä ristisanalehtiä matkaevääksi. Kaverini poika vie tyttären linja-autoasemalle sunnuntaiyönä.

Huomenna olen menossa Astorin alakertaan kuuntelemaan mainiota lauluyhtyettä. Kaverini lupasi lähteä mukaan. Lähden omalla autolla liikkeelle ja tulen ajoissa kotiin. Jos talous olisi paremmassa kunnossa, olisihan sitä ihan hauska riekkuakin yömyöhään.

Nyt on iltapuhteena kissanvessan tehopesu. Vessa on aika ajoin pestävä oikein kunnolla, pelkkä tyhjennys ja hiekan vaihto ei riitä.

Mukavaa viikonloppua! Ja ihanaa huomista naistenpäivää teille naisille.