Tänään sain nukuttua puoli yhteentoista, ihanaa. Aamulehtikin tuli vielä tänään, seuraavaksi se ilmestyy vasta tiistaina. Mitähän sitä parina seuraavana aamuna tulee luettua?

Päivällä syötiin jämäruokia: poika söi maksalaatikon ja minä lihamakaronilaatikkoa. Silppusin jääkaapissa olleet jäävuorisalaatin ja kaalin rasioihin. Nyt ne tulee käytettyä. Monesti ostan vihanneksia ja ne vaan nahistuvat jääkaappiin.

Päivä on ollut hiljainen. Tein koiran kanssa pienen lenkin ja koko asuinalue oli kuin kuollut. Ihmiset taitavat olla reissun päällä näin pääsiäisenä. Onneksi naapurimme on myös matkoilla. He hommasivat koiran reilu kuukausi sitten. Aluksi kaikki oli hyvin, mutta sitten koira menetti uutuudenviehätyksensä. Koira ei ole pentu, vaan sillä on ikää vajaat kaksi vuotta.

Nyt koiraa ei ulkoiluta kukaan, vaan se päästetään pihaan vapaaksi. Sitten se kiertelee naapureiden pihoissa ja kaduilla. Ihme ettei ole jäänyt vielä autonalle. Turhautuneena se myös haukkuu jatkuvasti. Osan aikaa se on meinaan pihassa remmissä kiinni. Ja haukkuu jatkuvasti! Voi ei. Naapurit tulivat juuri kotiinsa: tiedossa on siis aamukonsertti koiranhaukkumista.

Kaappeja ja laatikoita siivotessa sain aikamoisen nipun poltettavia papereita kasaan. Tänään poltin niitä takassa. Laitoin pari koivuhalkoa pesään ja sinne viskoin paperinippuja. Tuhkaa tuli kauhea kasa, enkä usko että paperin poltto tekee hyvää piipulle. Osasta papereista poistin nimet, sosiaaliturvatunnukset ja tilinumerot ja poltin vain ne. Revityt ja riivityt paperit lähtevät paperinkeräykseen. Tiliotteet poltin kokonaan.

Kaverini soitti minulle illalla. Pyysin häntä miehensä kanssa meille huomenna kahville. Lupasin tarjota vadelmakakkua. Otin jo pakastimesta sulamaan Frödingen kakun. Kaverini on menossa katsomaan tätä näytelmää, koska hän saa sinne vapaalipun. Hänen kaverinsa on yksi pääosanesittäjistä. Sitä vaan ihmettelin, ettei tämä minun kaverini ollut koskaan kuullut Ryhmäteatterista. Uskomatonta!