Lähdin uteliaalla ja innokkaalla mielellä uuden asiakkaan luokse. Perillä minua odotti todella mukava ja puhelias nainen. Joko laitan kahvin tippumaan, kysyttiin melkein heti. Toppuuttelin kahvia ja siivosin pesuhuonetta sekä saunaa. Pesin lattiat, seinät, ikkunat sekä saunanoven. Aikaa kului vain tunti, mutta hyvän hien sain aikaiseksi. Sitten juotiin ne kahvit ja juteltiin mukavia.

Kotimatkalla kävin eläinkaupassa. Ostin kissalle hiekkaa ja koiralle kuivamuonaa. Kissan himoitsemaa kuivamuonaa ei ollut vielä tullut kauppaan. Lupasivat että seuraavalla kerralla sitä sitten on.

Lohimedaljongit onnistuivat hyvin. Ne saivat ensin uiskennella tunnin suolalla ja kalamausteella maustetussa valkoviinissä. Paistoin niitä reilun 20 minuuttia uunissa sipulirenkaiden ja roseepippurien kera. Helppo ja halpa ruoka. Lohipala (650 g) maksoi alle kolme euroa. Kissa peijooni pääsi maistamaan lohta ja se piti siitä tosi paljon. Tässä kuvassa se nuolee huuliaan.
1288220.jpg

Illalla kävin kirjastossa. Sain pojalle pari uutta koulukirjaa varaukseen. Autokoulun kirjaa ei tarvinnut palauttaa, koska varaus oli rauennut. Sain taas todella hyvää palvelua Messukylän kirjastossa.

Lainasin Isoäidin niksikirjan. Siinä oli hyviä reseptejä ja neuvoja. Tämä on hyvä neuvo 1920-luvulta:

Hyödytön tavara hävitettävä, hyödyllinen säästettävä.
Hyödyllinen lahja, vaikka pienikin, on parempi kuin kallis ja hyödytön.
Osta mielummin vähän, hyvää ja kallista kuin paljon, huonoa ja halpaa.

Huomenna menen Kelaan ihmettelemään työttömyyspäivärahan hakemista. Minulla on viisi päivää ansaittuna, eli noin sata euroa. Rahaa se on sekin, toivottavasti byrokratia ei ole kankeaa. Ammattiliiton kautta haku kävi aina niin helposti.