Tein kaupunkireissun tänään. Kävin entisellä työpaikallani ja liityin SYT:iin. Olin ensimmäinen joka tuli oikein paikan päälle liittymään. Yleensä yrittäjille soitetaan ja heitä yritetään saada jäseniksi. Ex-työkaverini sai liittymisestäni provikat. Liittyminen ei käynyt ihan heti, koska olin sopinut YEL:n liian alhaiseksi. Kuulemma tyypillinen aloittavan yrittäjän moka. Soitin If:iin ja nostin yelliäni. Maanantaina saan työttömyysturvani kuntoon.

Oli mukava tavata vanhoja työkavereita ja pomoja. Sain monta hyvää vinkkiä ja kannustusta yritystoimintaani. Myyntipäällikkö vinkkasi minulle edullisen kopiofirman, käski sanoa häneltä terveisiä. Eräs ex-työkaverini lupasi suunnitella minulle käyntikortit ja sain jo tänään ensimmäiset luonnostelut.

Vein starttirahan tilityshakemuksen tänään työkkäriin. Kävin ensin Ensimetrissä tarkastuttamassa että hakemus on OK. Jos tilityksessä on virheitä, niin käsittely saattaa viivästyä useita kuukausia. Näin työvoimatoimisto ilmoittaa, todellista asiakaspalvelua.

Sokoksen kassajonossa tapasin erään tuttavani. Kerroin hänelle yrityksestäni ja annoin hänelle mainoksen. Lähellä oleva mummeli kysyi minulta, että pesenkö ikkunoita. Myönsin peseväni ja kerroin tuntitaksani kun mummeli kysyi vielä sitä. Kerroin kotitalousvähennyksestä ja annoin mummolle mainokseni. Toivottavasti hän soittaa minulle.

Osviitta ilmoitti että he eivät periaatteessa maksa ryhmänvetäjille palkkaa. Eivät kyllä kommentoineet mitenkään sitä, että vuokraisin heiltä tilat ja pitäisin eroryhmän itsenäisesti. Asiaan on palattava ensi viikolla.

Illalla möllötelin kotona. Lumipyry kesti koko illan, ei ollut hyvä keli lähteä mainosjakelulle. Tytär soitteli kyytiä kuoroharjoituksista kotiinsa. En luvannut hakea: auto oli lumen alla ja bensakin ihan finito. Tytär sai matkustaa bussilla.

Koiralla on edelleen yskää, mutta ehkä vähän vähenemässä määrin. Komensi poikaa lumitöihin ja koiraa ulkoiluttamaan. Mukavaa viikonloppua Teille mukaville lukijoille!