Niska ja hartiat olivat tänään kipeinä. Lämmitin kauratyynyn mikrossa ja olo helpottui hieman. Tiedän kyllä että tulehdukseen lämmin on paha asia, mutta nyt lämpö vaan tuntui paremmalta. Olisi pitänyt jäähdyttää Paras Ystävä –kauratyyny pakkasessa. Kylmä auttaa paremmin kipuihin.

Vein kolme pussia vaatetta UFF:lle. Kävin Kelassa tekemässä viidelle päivälle työttömyyspäivärahasta hakemuksen. Käsittely kestää yli kuukauden. Lisäksi minua kehotettiin menemään ilmoittautumaan työkkäriin. Matkasin siis kaupunkiin.

Reissu oli aika turha, koska minulla ei ollut mukana liitosta tullutta paperia. Se on toimitettava työkkäriin ja he sitten ilmoittavat asiasta Kelaan. Virkailija kirjoitti nimensä niin epäselvästi etten saa siitä mitään tolkkua. Paperi pitäisi palauttaa juuri hänelle. Luultavasti matkaan taas huomenna kaupunkiin ja palautan puuttuvan paperin ihan henkilökohtaisesti.

Kaupungilla oli kauhea sotku, koska tänään oli ollut penkkariajot. Ihmiset olivat heitelleet karkkipapereita pitkin ja poikin. Ettei kaupunkireissuni olisi ollut ihan turha, kävin syömässä Haraldissa. Lahjakorttini olisi umpeutunut piakkoin. Ruoka oli oikein hyvää: porsaan ulkofileettä punaviinikastikkeella.

Soitin pojalle ja hän olikin sopivasti Keskustorilla. Tapasimme Sokokselle ja sattumoisin tapasimme siellä sekä minun että pojan tuttuja. Kotimatkalla kävimme leipomossa ja kirjastossa. Kirjastossa on pojalle varauksessa yksi koulukirja ja minä sain heti mukaani oman koulukirjani.

Aloitin nimittäin taas nettilukiossa opiskelun. Suurella innolla aikoinaan aloitin ja homma sitten lopahti. Nyt suoritan biologian kakkoskurssia. Aiheena on solut ja perinnöllisyys. Aika raskas aihe, monet käsitteet ovat ihan hepreaa minulle. Ykköskurssin kyllä suoritin todella hyvällä arvosanalla.

Illalla kävin pojan kanssa tuttavapariskunnallani. Poika hienosääti heidän tietokoneensa virustorjuntaa ja poisti turhia ohjelmia. Nyt kone toimii nopeammin. Käyttäjät saivat myös lisäopastusta.

Ex-poikakaveri soitti ja toivotteli hyvää ystävänpäivää. Mukavaa kun taas muisti minua. Lupasi tulla käymään kun seuraavan kerran poikkeaa Tampereella. Kyseli pojan koulunkäynnistä ja ajotunneista.