1261511.jpg
Heräsin viime yönä neljän aikaan, kun koira läähätti levottomana. Minä en yleensä herää kesken yötä, nukun kuin tukki. Mutta nyt heräsin ja lohduttelin koiraa. En usko että sillä kipuja oli, mutta sydän takoi aika lailla. Annoin sille tuoretta vettä kuppiin ja menimme takaisin nukkumaan.

Aamulla koira oli taas entisellään. Yskää on vielä ajoittain, mutta se ei ole jatkuvaa. Koira nukkuu tavallista enemmän ja syvemmässä unessa kuin aiemmin. Ruoka maistuu, ulkoilut ovat aika pieniä lenkkejä. Huomenna taidan tehdä sen kanssa hieman pidemmän lenkin, sen voimien mukaan. Eläinlääkärin tavoitan vasta maanantaina: kysyn jos koira saisi saman lääkekuurin kuin viimeksikin. Marraskuussa luulin että koira tekee kuolemaa, mutta sehän piristyi kummasti. Toukokuussa koiramme täyttää 16 vuotta, jos Luoja suo.

Päivällä en ole tehnyt juuri mitään. Kävin pikaisesti ruokakaupassa ja uusin lottoni. Kinppamonivedossa oli tullut voittoa 44 senttiä. Eli sitä suurta pottia edelleen odotellaan. Poika teki lumityöt ja valitti että lumi oli raskasta. Eilisen lumisateen jälkeen keli onkin muuttunut vetiseksi. Taitaa lumet jälleen kerran sulaa kokonaan pois.

Illalla nukuin koiran kanssa päiväunet. Näin kauheita painajaisia. Koira pötkötteli vieressäni tyytyväisenä ja jatkoikin unia minua pidempään. Keitin kattilallisen riisipuuroa ja nyt on pesukoneessa pyykit pyörimässä.

Minulla on nyt verenpaineet paremmalla puolella. Sain torstaina lääkäriasemalta uuden paremman verenpainemittarin. Edellisessä hihna meni käsivarteni ympäri melkein kolmeen kertaan, nykyisessä vain puolitoista. Ensimmäinen mittaus näyttää hieman kohonnutta painetta, mutta kakkosmittaus just ja just normaalia. Reilun viikon päästä menen terveydenhoitajan juttusille ja verikokeissakin pitäisi käydä.