Mutta ensin eilisestä illasta. Kävin naapurissa pyytämässä näiden taksisuhareiden puhelinnumerot. Vanhemmat eivät olleet kotona, molemmat olivat jo aloittaneet työvuoronsa takseissa. Pojat olivat keskenään kotona kavereidensa kanssa. Sain pojilta puhelinnumerot ja varoittelin heitä olemaan tarkkana rakettien kanssa.

Pojat alkoivat mäiskimään raketteja kuuden maissa ja ennen seitsemää heidän pihassaan olikin kaksi poliisia. Joku naapureista oli soittanut heidät paikalle. Näillä alaikäisillä oli aika isoja pommeja ja raketteja käytössään. Poliisit olivat pihassa aika kauan ja nuhtelivat poikia. Odottelivat varmaan myös poikien vanhempia paikalle. Kun poliisit lähtivät, sama meno jatkui heti. Pojat vaan tuumasivat räjäytysten lomassa, että kytät tulee varmaan kohta takaisin.

Tein illalla paahtovanukasta, eli Créme de Brüleeta. Siitä tuli ihan erinomaisen hyvää. Karamellisoin sokerin nopeasti uunissa grillivastusten alla. Olen kyllä suunnitellut puhalluslampun ostoa. Tarvitseekohan sitä muussa ruuanlaitossa kuin sokerin karamellisoinnissa? Kaverini poikkesi meillä iltakahvilla ennen yövuoroon menoa. Hän kehui myös paahtovanukasta.

Tänään on ollut laiskottelupäivä, tosin en tiedä mitenkä se eroaa muista päivistäni. Tuntuu että koko ajan väsyttää eikä mikään homma huvita. Tein sentään ison padallisen kaalipataa tänään.

Pakotan itseni illalla lenkille. Ilma on melko mukava, lunta sataa ja pakkasta on asteen verran. Taidan poiketa tuttavillani iltakahvilla lenkin ohessa, kyselivät jo eilen kylään.

Huomenna olen menossa heti aamusta Ensimetriin yritysneuvojan juttusille. Hänen pitäisi tehdä se puoltava lausunto starttirahaani varten. Perjantaina kuulen päätöksen. Nyt tarvitsisin uutta puhkua yrittämiseen. Homma ei ole vielä edes alkanut, mutta epäilen kokonaiskannattavuutta.