Tein taas pojalle ja itselleni kaurapuuroa aamulla. Oikein perinteisesti kattilassa keitetty puuro peittoaa mikropuuron sata nolla. Että voikin puuro olla hyvää. Paras jo totutella halpaan kaurapuuroon yrittäjän alkutaivalta ajatellen.

No, kävin entisellä työpaikallani. Siellä oli paljon uutta väkeä paikalla ja moni ”vanha” oli sairaslomalla. Siellä jylläsi ankara vatsatauti. Toivottavasti en saanut tartuntaa. Palkkasaatavat jäi saamatta, koska toimistonhoitaja oli sairaslomalla. Näin pomonkin, mutta hän oli jotenkin närkästyneen oloinen kun tulin kyselemään provikoitani. Mielestäni minä olin kyllä ihan asialla liikkeellä. Sovimme että asia hoidetaan tammikuulla kuntoon.

Kun ajoin Klingendahlista Lapinniemeen, niin kolari oli ihan millin lähellä. Linja-autoaseman pihasta eteeni tuli naiskuljettaja punaisella farmarilla. Jos en olisi tehnyt reipasta koukkausta viereiselle kaistalle (samalla huusi herranjumalaa), niin automme olisivat nyt mäsänä. Onneksi viereinen kaista oli tyhjä. Kolari ei ole kiva juttu, vaikka itse olisikin se syytön osapuoli.

Kylpylässä olin ensi hieronnassa ja se olikin ihanaa. Ihanaa ja kivuliasta. Hieroja kyllä ihmetteli, kun valitin aika lailla. Hartiat ovat aika jumissa. Tarttis tehrä jotain!

Hieronnan jälkeen menin pukukopille riisuutumaan ja puin kylpytakin päälleni. Sitten minut ohjattiin yrttiporekylpyyn. Ihan alasti sinne mentiin, tietysti joku häveliäs voisi mennä uikkareissakin. Ammehuone oli pieni ja hämärästi valaistu. Minä valitsin kylpyöljyksi hemmottelun, eli poimulehti- ylang-ylang. Suosittelen mukaan suihkumyssyä. Kaulassani oli puhallettava niskatuki, mutta kyllä hiukset kastuivat silti. Kylvyn jälkeen ihoa ei huuhdeltu ja saman tien pääsi rentoutumishuoneeseen tuoremehulle.

Kotimatkalla kävin Lidlissä ruokaostoksilla. Poikkesin myös Fazerin leipämyymälään. Sitten nälkä kurnien kotiin. Laitoin uuniin jauhelihakiusausta ja siitä tulikin hyvää.

Paista ja mausta 400 grammaa paistijauhelihaa.


Kumoa jauhelihat ja kaksi pussia perunasipulipakastetta vuokiin.


Lisää neljä desiä kuohukermaa ja yksi desi ruokakermaa.


Paista tunti 225 asteen lämmössä. Puolivälissä paistoaikaa kannattaa laittaa vuokien päälle folio, ettei pinta kuivu liikaa.

Kaverini poikkesi illan suussa. Yleensä olen hyvin iloinen kun joku käy meillä kylässä, mutta nyt olisin halunnut vaan olla rauhassa. Keitin hänelle kahvit ja kuuntelin mitä kaikkea hän on ostanut jouluksi. Kertoi myös tulevista ulkomaanmatkoistaan. Kiistelimme siitä saako toiminimellä yrittävä hyödyntää verottomia kilometri- ja päivärahoja. Kommandiitissä ainakin saa.