Tämä päivä on ollut aika kiireinen. Aamulla olin kyllä kuin täi tervassa. Kaupungille lähtö viivästyi niin, että en ehtinyt Haraldiin lounasaikaan.

Heräsin jo seitsemän aikaan, mutta aamu tuhraantui telkkarin ääressä. Katselin vielä eilisiä linnanjuhlia ja aamuohjelmia. Päivällä satoi vettä ihan kaatamalla, kuten eilenkin. Koira ei tykkää vesisateesta ollenkaan, joten odottelimme sateeseen taukoa ulkoilun ajaksi.

Kun pääsin kaupunkiin, niin ryntäsin heti Keskustorin Hesburgeriin. Siellä oli aika kova jono ja vain kaksi myyjää kassoilla. Jonon rinnalle tuli nuori tyttö puoliksi syöty kanahampurilainen kädessä. Hän valitti että hampurilaisessa oli suolakurkkuja. Ei ollut tilannut ilman suolakurkkuja, koska hänelle oli joskus aiemmin sanottu ettei kanahampurilaiseen ne edes kuulu. Jessus sentään! Teki mieli sanoa että ota ne suolakurkut pois, asia on sillä selvä. Ei ihan joka asiasta pitäisi valittaa.

Ensimetrissä sain jonottaa jonkun aikaa rekisteröintipuolelle. Paperit ja sopimukset olivat kunnossa ja sain yritykselleni Y-tunnuksen. Tunnusnumeroa ei saa valita itse, vaan saat ensimmäisen vapaan numeron. Minä olisin halunnut itse valita, mutta olen tyytyväinen tähän numerosarjaan. Osaan sen jo ulkoa. Ensimetrin maksupääte meni ihan sekaisin pankkikortistani. Tilttasi siis täysin. Lopulta kortiltani saatiin rekisteröintimaksu 155 euroa veloitettua.

Nyt pitää vielä jännittää viikko tai pari, että hyväksytäänkö yritykseni nimi. Tampereella on yksi toiminimi joka on aika samanlainen. Mutta se on eri toimialalla, eikä nimi ole täsmälleen sama. Lisäksi tällä toisella on yritysmuotona toiminimi, mutta minulla on kommandiittiyritys.

Nyt saa taas peukuttaa minun puolesta, pliis. Aina teidän peukutuksista on ollut minulle apua. Kiitos niistä!

Tapasin pikapikaa myös starttirahan myöntäjän. Hän ei ollut vielä saanut yritysneuvojalta puoltavaa lausuntoa. Myöntäjämies lupasi soittaa minulle ja sovimme sitten tapaamisen. Itse starttirahahakemus on vielä viilausta vailla. Verotoimistosta sentään tilasin tänään todistuksen verojenmaksusta. Sekin pitää olla hakemuksen liitteenä.

Ensimetrin jälkeen marssin vakuutusyhtiöön. Ensin jonottelin väärällä puolella: yritysvakuutukset ovat ihan omana osastonaan. Sitten kun pääsin oikean ihmisen pakeille, niin hän olisi tehnyt heti kaikki vakuutukset saman tien. Toppuuttelin miestä ja kerroin että yritystoimintani alkaa vasta tammikuulla. Kerroin myös että lähden vakuutusasioissa ihan minimillä liikkeelle. Saan nyt kotiin laskelmat yrittäjän eläkevakuutuksesta, tapaturmavakuutuksesta sekä vastuuvakuutuksesta.