Vastaus Obeesian haasteeseen. En haasta ketään jatkamaan, meemi on venynyt jo liian pitkäksi. Mutta lukekaa ja kommentoikaa, olkaatte hyvät!

1. Kampa
1970-luvulla oli muodikasta omistaa POP-kampa. Sitä pidettiin farkkujen takataskussa.

2. Lintu
Hitchcockin linnut oli aikoinaan kovanluokan kauhuelokuva.

3. Meri
Kävimme kaveriporukalla Ruotsissa ja laivamatkalla meillä oli vahtina kaverini mummo. Mummo ei kyllä juhlimisen tahtia haitannut.

4. Kitara
Hinkusin ja hinkusin kitaraa joululahjaksi noin 10-vuotiaana. Ja sainkin sen, mutta soitto-opettelu jäi.

5. Kello
En ole juuri koskaan välittänyt kelloista. Kun asuin lapsuuskodissani, herätyskellona toimi oma äiti.

6. Oksentaminen
Lapsuuskodissani kävi usein äitini siskot perheineen kylässä. Äiti teki aina silloin vielä tavallista parempaa ruokaa. Yksi suosikki oli kalakukko. Kyläilemään tullut serkkuni oli mahataudissa, mutta hän halusi syödä kalakukkoa. Ja sitten oksensi.

7.Mummo
Minulla on ollut Jämsän mummo, isäni äiti. Hänellä oli pitkät hiukset, jotka aina letitti ja laittoi sitten nutturalle niskaan. Muoviset nutturapinnit olivat mielestäni aika erikoisia. Ihan vanhana mummo leikkautti hiuksensa lyhyeksi.

8. Kirja
Koulussa mieliaineeni oli äidinkieli. Paitsi tietysti kielioppi oli kamalaa. Pidin siitä kun meille annettiin läksyksi lukea joku kirja. Luin ala-asteella melkein kaikki Agatha Christien kirjoittamat kirjat. Meni siinä Viisikot ja Tiinatkin.

9. Pipo
Tampereella sanotaan pipa, eikä pipo. Laita pipa päähän, ulkona on kylmä! Kaverini äiti teki minulle vaaleanpunaisesta mohairlangasta pipan ja kaulahuivin. Hienot ja pörhet asusteet, mutta kutittivat ihan kauheasti.

10. Matematiikka eli laskento
Matikka on ollut minulle aina vaikeaa. Keskikoulussa sain matematiikasta ehdot, enkä saanut niitä suoritettua. Purskahdin itkuun ja miesopettaja antoi minulle säälistä vitosen.

11. Metsä
Olin siskojeni kanssa kerran Kaupin metsässä kauheassa ukonilmassa. Puita kaatuili ja oli todellinen myrsky. Mitään kammoa ei kyllä jäänyt ukkosta kohtaan.

12. Ukkonen
Jämsän mummoni pelkäsi ukkosta. Hän keräsi aina ukonilmalla lastenlapsensa ympärilleen ja me sitten istuimme yhdessä vintin rappusilla. Muistan että mummolassa oli tuvassa ”ukkosenjohdatin” seinässä. Vipu käännettiin alas aina ukkosella. Luultavasti sillä vivulla ei ollut mitään merkitystä.

13. Hiukset
Lapsena minulla oli aivan valkoiset luonnonkiharat hiukset. Kun olin parturissa ensimmäisen kerran, itkin kun hiuksia putoili lattialle.

14.Sisko
Minulla on kaksi vanhempaa siskoa. Nuorina toinen oli raggari ja toinen hippi. Noin karkeasti jaotellen. Toinen siskoista opiskeli yliopistossa ja oli kasvisyöjä. Pukeutui villapaitoihin ja pelasti maailmaa. Hän oli myös valtaamassa Tampereen Kauppahallia. Hallia ei sitten onneksi purettu, vaikka se oli purku-uhan alla.
Toisella siskollani oli ensimmäisenä autona Ford Galaxie ja sen jälkeen joku muu jenkkirauta. Bensa oli silloin suhteellisen edullista.

15. Ikkuna
Tein ikkunan väliin talveksi (tai jouluksi) koristeluja. Pumpulia, käpyjä ja kuivakukkia ikkunan alareunaan lasien väliin.

16. Kalenteri
Teinikalenteri oli kova juttu. Sinne kirjoiteltiin usein jutut salakielellä tai koodeilla. yvä kun niistä sai sitten edes itse jotain selvää. Minulla on vielä tallessa pari teinikalenteriani.

17. Puuro
Vispipuuro ja riisipuuro olivat suosikkejani. Ja ovat edelleen.

18. Harmoni
Ala-asteella opettajamme soitti harmonia. Meitä nauratti kun hän polki siihen vauhtia kuin henkensä hädässä. Yleensä lauloimme Totuuden henkeä.

19. Lemmikkieläimet


Meillä oli lapsuuskodissa kissoja ja koiria. Joskus meillä oli myös kaneja ja siilejä piha-aitauksessa. Olen hyvin tyytyväinen kun vanhempani saivat minusta kasvatettua eläinrakkaan ihmisen. Sama perinne jatkuu omien lasteni kanssa.