Tänään ei syöty jouluruokaa, ihan vaan karjalanpaistia ja perunoita. Kaksi vuokaa porkkanalaatikkoa ja paketti nakkeja siirtyi tänään pakastimeen. Vaikka kuinka nuukasti yritin ostaa ruokia jouluksi, niin liikaa niitä tuli ostettua. No, pärjätään taas aika pitkälle pakastinta tyhjentäessä.

Soitin ex-poikakaverilleni tänään. Aikataulut menivät ristiin, eikä siis tavattu tänään. Sitä jääkaapin siirtoahan me olemme toteuttamassa. Pääsisin siivoamaan kaapin takusen pölyistä. Tämä joulunaika on kyllä huonoin aika siirtää jääkaappia, se on nyt tupaten täynnä.

Iltapäivällä lähdin lasteni kanssa siskoni luokse Hämeenkyröön. Matkasimme tyttären poikakaverin pakettiautolla ja olimme melkein ajallaan perillä. Menimme vanhaa reittiä, eli Vaasantietä Lielahden ohi ja Ylöjärven läpi. Emme nähneet Tienpäällä Erkin kuvaa, koska se on otettu siellä Pirkkahallin tien suunnalla. Hyvin harvoin ajamme sitä tietä.

Sukukokoontuminen oli taas mukavaa. Tarjolla oli täytekakkua, kuivakakkua, pipareita, joulutorttuja ja lohileipiä kahvin kera. Sain siskolta lahjaksi Karvisen kuntokoulu-kirjan (skannattu kuva jutun lopussa). Lapset saivat häneltä myös lahjoja. Minä vein tuliaisena vain käsintehdyn tuoksukynttilän.

Tytär pitää syntymäpäivänsä lauantaina ja pyysi minua tekemään täytekakun. Hän harmitteli ettei heillä ole tarpeeksi kahvikuppeja. Kun hän kerää Arabian Teema-sarjaa, niin päätimme porukalla että jokainen juhlavieras tuo yhden sarjaan kuuluvan kupin. Tuomastaan kupista sitten saa kukin juoda kahvinsa. Olemassa oleva kahden kupin sarja täydentyy synttäripäivänä aika hyvin.

Tein koiran kanssa puolen tunnin lenkin vesisateessa. Knalli ja sateenvarjo oli taas matkassa mukana. Kuivasin koiran hyvin lenkin jälkeen ettei se vilustuisi. Huomenna olen menossa Linnainmaan terveyskeskukseen heti aamusta. Juttelen siellä terveydenhoitajan kanssa verenpaineen alentamiskeinoista. Olen kyllä aika tyytyväinen nykyiseen verenpaineeseeni, eli siihen mitä olen saanut aikaiseksi kahdessa viikossa. Olen myös menossa Nordeaan iltapäivällä. En kyllä muista ollenkaan miksi tämä tapaaminen on sovittu. No, asia selviää huomenna.
1160464.jpg