Eilen illalla sain joulukortit kirjoitettua. Kaikkiaan 22 kappaletta. Osa korteista meni sukulaisille ja tuttaville, joita en ole nähnyt vuosiin. Ainoa yhteydenpitomme on siis korttien lähettely. Hyvä niinkin. Toivottavasti muistin kaikki meille kortin lähettäneet, ettei tarvitse joulun jälkeen postitella uudenvuoden kortteja.

Jatkuva verenpaineen mittaus taitaa vain nostaa paineita. Mittaan paineet aamuisin ja iltaisin. Alapaine on luokkaa 94-101. Tuntuu ihan kuin huimaisi ja suunnilleen odottelen sydäriä tai aivohalvausta. Toivottavasti keho kestää ja antaa minulle aikaa elämäntavan muutoksiin.

Jotain olen jo tehnytkin. Liikuntaa on päivittäin: eilen tunnin lenkki koiran kanssa ja tänään reilu puolituntia. Ostin Benecol margariinia ja juon päivittäin Actimelliä. Kasviksia ja hedelmiä lisään koko ajan ruokavalioon.

Päivällä sain soiton Soneralta. Kysyivät tarvitseeko yritykseni tietokonetta tai kännykkää. Tarjosivat puhepakettia ja tietokoneen vuokrausta. Sovin että soittelevat maanantaina uudestaan, mietin asiaa. Kännykkä ja uusi liittymä on varmasti ostettava, mutta tietokone saa jäädä hamaan tulevaisuuteen. Puhelun aikana selvisi että yritykseni nimi on mennyt läpi kaupparekisterissä tänään.

Poikani on ollut aika murheellinen taloudellisesta tilanteestamme. Hän uskoo että joudumme kadulle asumaan ja saamme olla kerjäläisinä Hämeenkadulla. Siellä on niitä ulkomaalaisia kerjäläisiä edelleen. Lohduttelin poikaa ja kerroin että ensi viikolla selvittelen pankissa raha-asioita paremmiksi. Tein pojalle vohvelitaikinan illaksi, se varmaan paransi mielialaa.

Huomenna olemme menossa siskoni miehen synttäreille Ylöjärven Kyrönlahteen. Tarkoitukseni olisi tehdä aamulla sinappia. Annan lahjaksi purkin sinappia, makkarapaketin ja muutaman kaljatölkin. Niitä Viipurista ostettuja kaljoja on vielä aikalailla jäljellä. Ennen synttäreille lähtöä täytyy muistaa ulkoiluttaa naapurin koira. Toivat avaimen minulle tänään. Lähtevät sukulaisiin kyläilemään aamutuimaan ja palaavat vasta iltamyöhään.

Katselin Suurimman Pudottajan finaalin tänään. Uskomattomia suorituksia kilpailijoilta. Jokainen oli muuttunut paremman ja terveemmän näköiseksi. Hienoja suorituksia. Onnea Virpille!