Syntymäpäiville oli tarkoitus lähteä puolenpäivän maissa, halusin ajaa päivänvalossa. Lähtö viivästyi niin että olimme Kyrönlahdessa juuri ennen pimeän tuloa.

Ulkoilutin naapurin koiran ja omani myös ennen lähtöä. Sinappia en ehtinyt tekemään, joten annoin siskon miehelle synttärilahjaksi vain olutta. Tytär soitti ettei hän lähde mukaan kyläreissulle, koska hän oli menossa poikakaverinsa jääkiekkopelejä katsomaan.

Toinenkin siskoistani oli synttäreillä, samoin sukumme nuorin jäsen. Vanhimman siskoni tyttären tytär on nyt noin yhdeksän kuukauden ikäinen. Oli mukava katsella kun tämä vauva touhusi juttujaan. Synttäreillä oli tarjolla täytekakkua, lohileipiä ja kinkkupiirakkaa.

Poikani joi tänään ensimmäisen kerran kahvia. Ei kauheasti ihastunut juomaan, mutta kehui että se piristi. Nyt voisi sitten kuulemma maistaa kaljaakin, kun sitä ei ole maistanut. Sanoin että ilman kaljanjuontia taitaa elämä maistua paremmin. Eikä siihen kahviinkaan tarvitse innostua.

Paluumatka uutta Kuruntietä myöten oli kauhea. En tykkää yhtään ajaa pimeässä ja tänään oli vielä sumua runsaasti. Näkyvyys oli aika nollassa. Kuruntiellä on valaistusta vain paikkapaikoin risteysalueilla. Tiellä saa ajaa satasta ja kahdeksaakymppiä. Seurasin edellä ajavan perävaloja kuin hai laivaa.

Lähdin illalla koiran kanssa lenkille. Kävelimme aika reipasta vauhtia kyläpaikkaan. Sielläkin oli kahvia tarjolla. Tuttavat rakentavat saunaa omakotitalonsa kellariin ja tavoitteena on että se olisi jouluksi valmiina. Aika tiukoille aikataulu kyllä menee.

Niin, siitä sinapista. Pesin eilen lasipurkkeja sinappia varten. Tänään sain siskoltani parempia purkkeja, nimittäin Piltti-purkkeja. Ne ovat juuri sopivan kokoisia sinappia varten. Nyt vain pähkäilen mikä resepti olisi paras. Onko ehdotuksia?