Poika sai ihan tyydyttävän todistuksen. Englanti ja tietotekniikka erinomaiset, äidinkieli ja liikunta tyydyttävät. Matikka oli välttävä. Poissaoloja oli vain viisi tuntia ja nekin kertyivät pelkistä myöhästelyistä.

Kävin lahjatavaraliikkeessä uusimassa lottoni. Palautin samalla kaksi kirjakerhosta tullutta kirjaa asiakaspalautuksena. Pitäisi varmaan erota koko kirjakerhosta.

Kävin iltapäivällä kirjastossa. Palautin kirjoja joita en ollut edes kaikkia lukenut. Aina sitä tulee ahnehdittua liikaa. Nyt lainasin laihdutus- ja kokkailukirjoja. Aika ristiriitaisen valinta. Lukemista jouluksi sain uutuuskirjasta Marley ja minä. Siitä olen jo lukenut puolet. Hauska kirja.

Illalla kävelin koiran kanssa lähikaupalle reppu selässä. Verenpaine on taas vähän nousussa. Pyhästi vannomani päivittäinen liikunta tyrehtyi heti alkuunsa. Täytyy tsempata taas.

Ostin melko paljon punaisella merkittyjä tuotteita. Kaupassa alennetaan puoli tuntia ennen sulkemista vanhentumista uhkaavat tuotteet puoleen hintaan. Ostan usein niitä. Se ei ole mielestäni hävettävää, vaan suorastaan järkevää toimintaa.

Taidan antaa joululle periksi. Menen huomenna ostamaan pojalle ja tyttärelle lahjoja. Joulusiivous ei ole vielä alkanut. Tai on osittain: vessan matto on pesukoneessa ja harkitsen kissan vessan siivousta.

Jos me menemme aattona joulusaunaan, niin saatte kuulla uskomattoman tarinan. Tai siis häpäsyn.