Olipa outoa herätä jo aamukuudelta. Poika ei ollut nukkunut yöllä ollenkaan, ainakin näin hän väitti.  Eilisen siivouksen jälkeen huoneessa oli pölyä entistä enemmän, vaikka kyllä siellä luuttukin heilui. Patteri oli unohtunut aika pienelle, ehkä poika oli palellut. Laitoin meinaan patterin melkein kiinni kun tuuletin huonetta siivouksen aikana.

Aamupäivä sujui telkkarin ääressä vanhoja tallenteita katsellen. Samalla söimme hyvää kaurapuuroa. Minusta on tullut ihan kaurapuurofani. Verenpaineeni oli huikean alhainen: onkohan mittari kunnossa? Päivällä sitten nukuttiin päiväunet. Puolitoista tuntia unta palloon, niin taas jaksaa.

Iltapäivällä kävin ruokaostoksilla Kangasalan Prismassa. Ihmisiä oli kaupassa sankoin joukoin. Kassatyttö kehui että aamupäivällä oli ollut mahtavat jonot. Nyt ei tarvinnut pahemmin jonotella. Ostin nakkeja ja perunasalaattia, kuten muutkin.

Täytyy vielä käydä naapureiden oven takana. Tytär kyseli heidän uusia puhelinnumeroita. Nuoret ovat ehkä lähdössä kaupungille ja haluaisivat saada taksin jonottamatta. Naapuripariskuntani ajaa taksia ja varmasti heistä ainakin toinen on ajossa.

Koiramme ei ole umpikuuro. Käytin sitä iltapäivällä ulkona ja läheisessä puistossa jysäytettiin iso pommi. Koira hyppäsi melkein voltin. Yleensä se on ollut aika rauhallinen vaikka pommit jyskyvät näin uutena vuonna.

Sain sähköpostiini ilmoituksen kadonneesta koirasta ja välitin viestiä eteenpäin. Koira on kadonnut Nokian Tottijärvellä 16.12. Nyt omistaja epäilee että joku olisi ottanut koiran itselleen. Koira on 13-vuotias schapendoesnarttu (pitkäkarvainen, säkäkorkeudeltaan n. 40 cm koira). Vatsassa on tuore leikkausarpi, jonka ympäriltä on karvat ajeltu. Tästä löytyy omistajan yhteystiedot. Toivon että koira löytyy ja pian.

Oikein Hyvää Uutta Vuotta Teille kaikille! Juhlikaa rauhallisesti.