Tänään kävi niin että olin koululla tasan vuorokautta liian aikaisin. Meillä on tällä ja ensi viikolla vain yksi lähipäivä koululla, muut päivät ovat etää. Minä siis touhusin aamulla aikaisin koululle ja ihmettelin kun en löytänyt luokkaamme päivälistasta. Koululla on ala-aulassa listat, mistä näkee kulloinkin varatun luokan. Matkustin takaisin kotiin.

Kotona söin aamupalan uudestaan ja katselin tallennetun aamuohjelman. Kauhea väsymys vaan jatkuu, joten ajattelin piristyä päiväunilla. Ehdin nukkumaan vain vajaat puolituntia, kun ovikello soi. Oven takana oli teatterilipun hakija, siis se nainen joka soitti eilen ja sanoi tulevansa hakemaan lipun. Hänen piti siis tulla jo eilen. No, saatiin lippuasia kuntoon enkä mennyt enää nukkumaan. Koira sai jatkaa päikkäreitä yksinään.

Poika tuli koulusta hyvillä mielin. Hän oli esittänyt äidinkielentunnilla referaattinsa. Oli muuten ainoa oppilas luokallaan, jolla oli referaatti valmiina. Aiheena oli tallentava digiboksi. Opettajalle oli ollut uutta tietoa se, että katselun voi pysäyttää vaikka tallennus ei olisi menossa.

Poika kertoi myös että hän tarvitsee kuusi euroa perjantaiksi, ovat menossa liikuntatunnilla ampumaan laseraseilla. Juuri kun poika tuli koulusta kotiin, telkkarista tuli ylimääräinen uutislähetys. Siinä kerrottiin Tuusulan surmanlaukauksista. Ehkä pojan luokka ei mene ampumaan perjantaina.

Tytär kävi illalla. Hänen poikakaverinsa oli lähtenyt työmatkalle Varsovaan ja palaa reissusta vasta lauantaina. Katselin lasteni kanssa yhdessä uutislähetyksiä ja ajankohtaisohjelmia. Juttelimme surmanteoista. Sanoin että eniten minua surettaa surmaajan perhe. He menettävät poikansa ja sen lisäksi heille jää taakaksi surmateot.

Tytär käytti koiraamme iltalenkillä, koira oli ihan touhuissaan. Sovimme tyttären kanssa että menemme huomenna kirpparille ja käymme kaverini koiria katsomassa. Minulla on edelleen kesärenkaat autossa, enkä ajele mielellään ennen kuin talvirenkaat on saatu vaihdettua.

Sain vielä illalla tekstarin, jossa kehotettiin sytyttämään kynttilä keittiön ikkunalle huomenna klo 18.00. Välitin sitä eteenpäin. Minulla oli kyllä jo tänään kynttilöitä palamassa surmattujen muistoksi.