Heräsin jo ennen kuutta. Koira käveli levottomasti sängyssäni ja läähätti ihan hullunlailla. Oikeastaan heräsin siihen, kun koira käveli päälläni. Tämä päälläkävely oli ihan harvinaista, yleensä se nukkuu levollisesti vieressäni.

Tietysti pelkäsin pahinta, ajattelin että koira kuolee nyt justiinsa. Rauhoittelin sitä taputtelemalla ja silittämällä. Ja tietysti juttelin. Koira vaan läähätti, joten vein sen ulos. Se pissasi ja palasimme takaisin sisälle. Ajattelin että en saa enää unta, joten keitin itselleni teetä.

Luin Aamulehteä ja koira makaili lattialla rauhallisena jaloissani. Päivällä se nukkui sohvalla ja on muutenkin ollut ihan OK. Olisikohan koiralla ollut vaikka rytmihäiriöitä?

Päivä on ollut sateinen ja harmaa. Tuuli on ollut puuskittaista. Saisi tulla aurinko esiin tai sitten lumi maahan. Lumi saisi tulla kyllä vasta sitten kun olen saanut ne talvirenkaat vaihdettua. Ja 91 kukkasipulia maahan. Kokeilin muuten yhtenä päivänä sitä istutusrautaa. Savimaahan sitä ei saa hirvikään tungettua, mutta pehmeässä multaisessa kukkapenkissä se toimii.

Kävin iltapäivällä kirpputorilla. Vein sinne lisää tavaraa ja alentelin hintoja. Saldo on nyt puolentoista viikon myynnin jälkeen vain 50 euroa. Huonoin myyntimme, mutta toisaalta se ei ole ihme. Nyt oli myynnissä vain pikkusälää ja hinnat kappaleelta eron ja kahden hujakoilla. Maanantaina menen tyhjentämään kirpputoripaikkamme.

Poika oli tullut minua ennen kotiin. Hän sanoi että minua odottaa yllätys olohuoneessa. Koira oli oksentanut sohvalle. Koira oli syönyt kissan kakan, sulatellut sitä hetken aikaa ja sitten oksentanut kahden istuintyynyn väliin. Oksennusta oli myös olohuoneen matolla. Sohva on alle kaksi vuotta vanha, Iskusta ostettu. Päälliset ovat irrotettavat, mutta niitä ei saa pestä. Miksikähän ne sitten saa irti?

Soitin pesulaan ja kyselin ohjeita. Pesulan miestä nauratti kertomukseni: kissa paskansi matolle, koira söi paskat ja oksensi sekä sohvalle että toiselle matolle. Hän neuvoi laittaa päälliset haaleaan veteen tai sitten tuoda sellaisenaan pesulaan.

Minä pesin päälliset haalealla vedellä, jossa oli hieman pesuainetta. Huomenna näen tuloksen. Istuintyynyjen likaa hylkivä pinta on varmasti pilalla. Päällisten poisto tyynyistä oli ihan kauhea homma. Pienestä vetoketjun reiästä takaisin tunkeminen se vasta operaatio onkin.

Tytär kävi täällä illalla. Hän on menossa Ilvekseen yöksi töihin. Nyt on lyhyt yö, vain kymmenestä aamu neljää. Tyttären täytyy ehti vielä nukkumaan, koska huomenna on hänen kuoronsa levyn nauhoitustilaisuus.

Viettäkääpä mukava viikonloppu!