Koira nukkui vieressäni, vaikka eilisen jälkeen aioin antaa sille porttikiellon sänkyyni. Viaton luontokappalehan se vaan on. Ei se varmaan tahallaan oksentanut sohvalle. Sohvan istuinosan päällisetkin ovat nyt putipuhtaita, en ole vaan vielä saanut niitä paikalleen. Illalla on hyvää aikaa uurastaan sen homman kanssa.

Poika lastasi autooni talvirenkaat. Ajelin läheiselle huoltoasemalle kyselemään renkaidenvaihtoa. Sain huomiseksi ajan. Samalla reissulla kävin rauta- ja ruokakaupassa.

Meillä oli vessanvalot jo miltei pimeänä. Kattovalaisimessa on kaksi energiansäästölamppua ja molemmat palaneita. Lavuaarin päällä on kolme halogeenivaloa ja niistä toimi enää yksi. Kattovalaisin on nyt OK, mutta halogeenien kanssa saa askarrella enemmän. Jo pelkkä halogeenin irrotus oli vaikeaa. Soitin naapurin sähkömiehelle ja kyselin neuvoja, olin meinaan ensimmäistä kertaa vaihtamassa kyseisiä polttimoita. Sähkömies tuumasi että irrotus on hankalaa ja uuden laitto vielä hankalampaa. Aika kannustavaa. No, ährään niiden kanssa huomenna päivänvalossa.

Ruokakaupalla oli tarjolla maittavaa hernerokkaa. Valintatalossa oli tuplabonuspäivät ja tarjoilu oli sen kunniaksi. Tapasin paljon tuttuja kaupalla ja uusin lottoni lahjatavaraliikkeessä.

Karjalanpaisti on nyt uunissa jo neljättä tuntia hautumassa. Se on meidän huominen ruoka. Isänpäivää ei ole tarvis juhlia: lasten isästä ei ole kuulunut mitään todella pitkään aikaan. Olisi aika fiksua, jos hän pitäisi edes joskus yhteyttä lapsiinsa. Ostin myös hautakynttilän, vien sen isäni haudalle huomenna.

Hain pari filmiä Makuunista lainaksi, kertalainaus maksaa nyt vain kaksi euroa. Katselimme Villit karjut ja huomenna katselemme Kirjeitä Iwo Jimalta. Villit karjut ei ollut kovin kaksinen elokuva, mutta parani loppua kohden. Ja olihan siinä pääosassa John Travolta.

Nyt siirryn siivous- ja raivaushommiin. Eli imurointia, pyykinpesua, jätepapereiden pakkausta jne. Koiran kanssa pieni lenkki, tai pidempi jos vesisade loppuu. Päivä on ollut taas harmaa ja sateinen.