Huh, huh. Taidan mennä tänään aika myöhään nukkumaan. Heräsin "päiväunilta" klo 22.00. Tuli sitten nukuttua neljän tunnin päikkärit. Päivä ei ole ollut erityisen raskas, mutta laitetaan väsymys marraskuun piikkiin.

Päivällä kävin koiran kanssa eläinlääkärillä Kangasalla. Käynti lääkkeineen maksoi 54 euroa. Lääkäri tutki koiraa pitkään ja hartaasti. Sydämessä ei ollut mitään epänormaalia, mutta hengityselimissä oli tukkoisuutta. Lääkäri tyhjensi koiran anaalirauhaset ja mittasi lämmön. Koira sai kymmenen päivän lääkekuurin ja sen pitäisi auttaa tulehduksiin. Oli niitä sitten missä vaan. Koiran maksa-arvot olivat koholla jo kaksi ja puolivuotta sitten, kun viimeksi kävimme lääkärillä. Nyt katsotaan miten lääkekuuri vaikuttaa.

Kyllä minua nauratti eläinlääkärin seuraava potilas, tai lähinnä sen kuljetus. Vanha pariskunta toi kissaansa lääkärille. Kissa oli teljetty isoon muoviseen likapyykkikoriin. Kansi oli teipattu kiinni todella vahvasti. Ja kissa huusi kuin syötävä. Kissat ovat ehkä hieman hankalampia kuljetettavia kuin koirat?

Kävin kirjastossa ja palautin läjäpäin kirjoja ja musiikkitallenteita. Kaikki Knallit ja sateenvarjot ovat edelleen lainassa, niitä ei ollut yhtään hyllyssä. Lainasin kyllä taas muovikassillisen kirjoja, yhden DVD:n ja CD:n.

Poikkesin myös leipomon myymälässä. Eräs eläkeläismies tuumasi hauskasti että olimme leipäjonossa. Fazerin leipomolla Jankassa on yleensä kova ruuhka neljän viiden maissa. Kaikki leivät ovat myynnissä puoleen hintaan ja muutenkin hinnat ovat edullisia.

Tein kotona pojalle ja minulle lämpöisiä voileipiä. Voideltu vaalea leipä, päälle HK:n sinisestä siivuja, oreganoa ja paprikaa jauheena mausteeksi ja päälle vielä juustoraastetta. Omiin leipiini laitoin vielä tomaatin siivuja. Uunin pikalämmityksellä muutama minuutti ja leivät tulivat valmiiksi.

Huomenna minulla on yrittäjän ammattitutkinnon toinen näyttö. Näyttöosuus on kolmivaiheinen. Kaupunkireissulla poikkean hakemassa pojalle sen hänen himoitsemansa pelin Stockmannilta. Illalla on omakotiyhdistyksen syyskokous.