Viime yönä heräsin neljän aikaan kun koira taas läähätti kuin hullu ja käveli ympäriinsä sängyn päällä. Yritin nukkua ja itsekkäästi suljin koiran huoneesta pois. Koira teputteli ympäri ruokahuonetta ja eteistä, tassut rapisivat äänekkäästi lattialla. Sitten koira alkoi raapimaan ovea, eli pyrki takaisin viereeni. Laitoin pari tuolia oven eteen ja raapiminen loppui. Nukuin yhdeksään asti.

Koira oli aamulla ihan OK. Mutta se oli ollut rauhaton yöllä. Kaikki matot olivat ihan mytyssä ja eteisessä kengät olivat hujan hajan. Päivällä koira oli taas ihan normaali. Soitin siskolleni ja kyselin apuja.

Nyt testaan ruuan antamista kaksi kertaa päivässä. Eli iltaruoka puolitetaan. Jos kysymyksessä on ruuansulatusvaiva? Itse kyllä epäilen sydänvaivoja. En lähde viemään koiraa eläinlääkärille, koska avuksi annetaan vain kokeilupillereitä. Sitten kun koira alkaa kärsimään, vien sen lopetettavaksi. Nyt jo tulee kyyneleet silmiin. Koiralla on ikää yli 15 vuotta.

Vein päivällä autoni läheiselle Teboilille ja nyt autossa on talvirenkaat alla. Kustansi 20 euroa. Sovin huoltomiehen kanssa että hän tekee lähiaikoina myös talvihuollon autooni. Kasvohalvauksen sairastanut mies oli toipunut hyvin. Emme jutelleet hänen sairaudesta, mutta totesin että naama näytti hyvältä.

Palautin filmit Makuuniin. Hain toisen filmin naapurista, jonne lainasin sen eilen. Poikkesin meinaan naapurissa eilen illalla. Vein naapurin miehelle viisi tölkkiä kaljaa, koska hän on ollut niin avulias. Ajattelin että hän tykkäisi Villit karjut filmistä ja niin hän tykkäsikin. Hän on harrikkamies.

Kävin hautausmaalla viemässä isäni haudalle kynttilän. Kävin samalla Juice Leskisen haudalla. Kivi oli komea, mutta teksti on mielestäni aika pahasti vinossa. Juicen haudalla kävi paljon ihmisiä.

Illalla alkoi räntäsade. Oli aika hauska ajella autolla räntäsateessa. Kun sade tulee kohti tuulilasia, voi kuvitella olevansa avaruusaluksessa. Räntäpisarat ovat kuin tähdet jotka vilisevät avaruusaluksen kiihdyttäessä supernopeuteen. Ymmärsittekö?

Tytär kävi täällä illalla. Luulen että hän tuli vain koiraa katsomaan. Karjalanpaisti ja muusi ei kelvannut tyttärelle, mutta pannaria hän söi pari palaa. Pannaria tein ihan vaan siksi kun yksi maito oli menossa vanhaksi.

Pojan kanssa katselin tänään elokuvan Kirjeitä Iwo Jimalta. Elokuva oli hyvä. En ole mikään sotaelokuvien ystävä, vaikka olen niitä paljon nähnytkin. Tämä elokuva oli humoristinen, realistinen ja vaikuttava. Suosittelen!