Tänään oli viikon ainoa kurssipäivä. Tuntuu kuin olisi maanantai. Muutenkin tämän kurssin aikana viikonpäivät menevät helpolla sekaisin. Ensi viikolla onkin sitten neljä päivää koulua.

Tänään oli aiheena henkilökohtainen myyntityö. Asia oli minulle ihan tuttu viimevuoden kurssin ajalta. Tärkein anti oli tämä: asiakas ei osta tuotetta tai palvelua, vaan sitä hyötyä minkä hän niistä saa. Muistutettiin myös sitä, miksi ihmisellä on vain yksi suu mutta kaksi korvaa.

Osa kurssilaisista oli poissa, ehkä sairaana tai sitten ei. Minun edessäni istui eräs kurssikaverini, joka lähti jo aamukymmenen jälkeen pois. Tämä mies oli joko nousu- tai laskuhumalassa. Aikansa nuokuttuaan ymmärsi sitten lähteä pois. Opettaja ei tainnut huomata mitään.

Meinasin kotimatkalla nukahtaa bussiin ja taisinkin torkahtaa hetken aikaa. Ajattelin mennä heti torkuille kun pääsin kotiin. Nukkuminen ei onnistunut, koska poika höpisi koko ajan juttujaan. Sitten hän heitti minua tyynyllä päähän. En suosittele tyynysotaa Tempur-tyynyllä, se on kova kuin kivi.

Tänään siivouskohteena oli keittiön astiankuivauskaappi. Yhden hyllyn kiinnike on ollut rikki jo useamman vuoden. Hylly ei enää keikahtele, koska sain vaihdettua ehjän kiinnikkeen paikalleen. Samalla innostuin pyyhkimään pölyt ritilähyllyistä. Tein työlistaa huomiselle ja siitä tulikin aika pitkä. Pojalla on huomenna vapaapäivä ja minulla etää. Jos on hyvä keli, siivoamme ensimmäiseksi pihavaraston.

Kävin illalla koiran kanssa lähikaupallemme. Poika lähti mukaan kävelyreissulle. Olikin mukavaa kävellä syyspimeässä ja jutella eri asioista. Kysyin pojalta, kuinka mukavaa koulussa on ollut asteikolla 1-10. Vastaus oli 7, eli aika hyvä.