Minulla oli aamulla kaksi kännykkää ja yksi herätyskello soimassa. Heräsin siis takuuvarmasti. Ehdin juomaan teetä ja syömään yhden leivän sekä lautasellisen puuroa. Sitten kaverini tuli miehensä kanssa hakemaan minua.

Olimme Keskustorin vanhalla kirkolla klo 8.45. Retkeläiset saapuivat paikalle hyvin täsmällisesti. Pääsimme liikkeelle hieman yli yhdeksän. Mukana oli 36 henkilöä, heistä kuusi oli alaikäistä, aikuisista vain kaksi oli miehiä (+kuski), loput oli iloisia naisia.

Pysähdyimme mennen tullen Linnatuulelle. Nopea pissa- ja kahvitauko toimi hyvin. Ihmeellistä muuten että Tampereelta lähtevät bussit pysähtyvät täsmälleen samaan aikaan huoltoasemalle. Ruuhkaa helpottaisi jos lähtöjä porrastettaisiin edes hieman.

Ikeassa oli aikamoinen ruuhka. Lapsiperheitä oli ihan liikaakin liikkeellä. Väsyneet, kuumissaan olevat lapset huusivat aika herkeämättä. Ravintolassa jono kulki onneksi aika nopeasti. Söin ruotsalaisia lihapullia ja myöhemmin kahvin kanssa porkkanakakkua.

Ostin harvinaisen vähän tavaraa: kynttilöitä, kannellisia lasipurkkeja, tuoksupusseja, viherkasvin ruukkuineen, teippikuvion (unikkokukat) seinälle sekä ruotsalaista puolukkahilloa ja joulusinappia.

Tytär osti enemmän kuin minä. Hänellä oli kärryissä tyynyjä, tyynynpäällisiä, hedelmävati, jalkalamppu, torkkupeitto ja monta pientä tilpehööriä.

Reissu oli kiva. Minä tykkäsin kun mukana oli minun vanhoja kavereita: kolme vanhaa luokkakaveriani oli mukana. Lisäksi tietysti yhdistyksemme hallituksen jäseniä. Osanottajat vakuuttivat että olivat tyytyväisiä reissuun. Se oli mukava kuulla.

Kun pääsimme Tampereelle, niin Keskustorilla oli Tampere Unitedin mestaruusjuhlat. Siellä soitto raikui ja laulu soi. Pate Mustajärvi oli juuri esiintymässä kun saavuimme perille. Osa porukasta oli jäänyt jo linja-autoasemalle. Pääsin kaverini kyydillä kotiin. The End.

Ilmoittauduin muuten tänään Indonesialaisen ruoan kurssille. Kurssi on reilun viikon päästä ja kaverini lähtee sinne mukaan myös. Kurssi-ilta kestää neljä tuntia ja sille tulee hintaa 20 euroa.