Päivä kului tavallisilla rutiineilla. Herätys ysiltä ja aamusarjojen katselua aamupalan kera. Päivällä paistoin ananaspaistin ja siitä tuli oikein hyvää. Söimme sitä perunamuusin kera.

Ostin Lidlistä perunamuusijauhetta, jota minulle oli kehuttu. Iso keltainen paketti maksoi vain 1,30 euroa ja se oli todella hyvää. Samalla reissulla kävin leipomolla ja nyt on leipää ihan liiankin kanssa. Täytyy nyt syödä pakastinta tyhjäksi, että saa tilaa leiville.

Palautin kirjastoon kassillisen kirjoja ja sama määrä tuli taas lainattua. Ei olisi kannattanut mainostaa kauheasti Knallia ja sateenvarjoa. Nyt niitä ei ollut yhtään lainattavissa. Otin sitten pari äänikirjaa lainaksi ja yhden DVD:n. Kirjoja lainasin aika paljon: Vireänä aamusta iltaan, Näin minä onnistuin, Puutarhan valotyöt, Käsin tehtyä saippuaa ja Eronneiden & karanneiden keittokirja.

Kävin naapurissa illalla kahvilla. Naapurin mies oli ollut viime yön töissä ja sen päälle vielä pitkän päivän työmaalla. Ihmettelen eikö mikään työaikalaki estä autonratissa olevaa työskentelemästä niin pitkään. Sanotaanhan että yön valvominen vastaa promillen känniä.

Naapurin rouva muuten ihmetteli mitä minulle on tapahtunut. Näytin kuulemma niin fressiltä ja nuorekkaalta. Ilmeisesti masennus ja yleinen kiputila piristää ulkonäköä? No, hän oli nähnyt minut viimeksi ”vanhoilla hiuksilla”. Rouva oli päässyt uuden kampaamokoulun hiusmalliksi. Kiva nähdä mitä uutta hänen päänmenoksi kehitellään. Taidan itsekin mennä tänne koululle asiakkaaksi. Vanhalla kampaajalla saan aina sen saman mallin ja värin aikaiseksi. Se ei ole kyllä yksin hänen syynsä. Uudistusta tarvitaan tähänkin päähän.

Sain tänään haastattelupyynnön. Sovimme haastattelun huomiseksi Kauppahallin kahvioon. Aiheena on taas tietysti yksinhuoltajuus. Minä kerron vinkkejä, kuinka eron jälkeen hoidetaan sosiaaliset kanssakäymiset ja rahankäyttö.