Ensin eilisestä. Poika tuli kotiin vasta yhdeksän jälkeen, kengät ja housunpuntin rapaisena. Meille tulee uusi bussivuoro, joka on rengaslinja. Reitti muuttuu illalla, eli kaupungista ei pääse kuin puoliväliin meiltä katsoen. Poika ei muistanut tätä ja joutui kävelemään loppumatkan. Oli siinä sitten oikaissut erään ojan kautta ja mulinut siinä. Ei muuta kun housut ja lenkkarit pesukoneeseen.

Aamulla heräsin kun poika istui sänkyni laidalla ja kertoi että meillä on hiiri keittiössä. Kissa oli metsästänyt hiirtä työpöydällä leipälaatikon takaa. Kissa oli vahingossa napannut suuhunsa keittiönverhon tupsukoristeen luullen sitä hiireksi. Kissa vei koristetta hampaillaan ja veteli samalla työpöydällä olleet tavarat matalaksi. Hiiri katosi tässä vaiheessa jonnekin.

Poika lähti kouluun ja minä jäin kotiin kissan, koiran ja HIIREN kanssa. En uskaltanut mennä keittiöön, vaan nökötin olohuoneessa kuunnellen rapinoita. Hetken päästä näin että kissalla oli hiiri suussaan. Kissa ravasi hiiri suussa yläkerran rappusia ylös ja alas. En tiennyt oliko hiiri kuollut. Sitten kissa ja hiiri olivat yläkerrassa ja kissa piti kummallista ääntä. Lopulta kissa toi hiiren alakertaan rappusten lähelle. Siinä hiiri makasi selällään.

En uskaltanut koskea hiireen ollenkaan. Soitin tyttärelle että hän tulisi käymään. Ei vastannut puhelimeen. Soitin siskoni tyttärelle ja sain häneltä ”kriisiapua”. Soitin naapuriin, mutta he eivät olleet kotona. Lopulta sain naapurin miehen kiinni ja hän tuli viemään hiiren roskikseen. Miestä nauratti minun ämpäriviritelmä: hiiren päällä oli muoviämpäri ja siinä kirjoja päällä painona. Olin lähdössä kaupungille ja pelkäsin että kissa kuljettaa hiiren piiloon tai sitten koiramme syö sen.

Tämän episodin jälkeen lähdin sitten hammaslääkärille. Paikasta oli lohjennut pala ja nyt paikka uudistettiin. Puudutuksen jälkeen en tuntenut yhtään kipua. Meni ihan hukkaan etukäteen jännittäminen. Saan kutsun tarkistukseen vasta tammikuulla. Toivottelin lääkärille ja hoitajalle hyvät joulut ja uudet vuodet. Paikkaus maksoin hieman yli 40 euroa.

Kävin läheisessä K-kaupassa ruokaostoksilla. Ostin HeVi-juomaa neljä pikku tölkkiä. Yhden tölkin join heti autossa. Yksi tölkeistä oli sitten vuotanut ruokakassiin. Teen huomenna valituksen Valiolle. Tölkissä oli joku valmistusvika, koska se oli murtunut kanttauksen kohdalta. Toivottavasti saan jotakin korvausta.

Piti lähteä illalla ostamaan hiirenpyydyksiä, mutta nukuin koiran kanssa tunnin päikkärit. En sitten enää illalla viitsinyt lähteä liikkeelle. Huomenna on taas koulupäivä, aiheena on tuloslaskelman ja taseen analysointi. Opettajanakin on minun suosikkini. Mukava nähdä taas kurssikavereita.