Tänään opiskelimme yrittäjäkurssilla kannattavuuslaskentaa. Laskimme kiinteitä ja muuttuvia kuluja sekä sitä mitä jää viivan alle. Firman liikevaihdon osuus on aika turha tieto, tärkeämpää on se puhdas tuotto.

Koulupäivä päättyi tosiaan jo puoleenpäivään. Kävin koulun ruokalassa syömässä ja sitten kohdistin kotia kohti. Ensin kävin Stockmannilla lataamassa bussikorttini. Aamulla piti mennä kertamaksulla, koska kortissa ei ollut saldoa. Käyttötilini saldoa parantelinkin sitten illalla.

Kun pääsin kotiin, murehdin hetken aikaa rahapulaani. Sitten totesin ettei itku auta markkinoilla. Painuin koiran kanssa päikkäreille ja katselin painajaisia.

Kun heräsin keitin teetä itselleni ja pojalle tein kattilallisen mannapuuroa. Poika oli ollut tänään luokkansa kanssa Pirkkahallilla alihankintamessuilla. Opettaja oli kehottanut kaikkia oppilaita keräämään messuilta kymmenen kynää. Poika oli kerännyt niitä yksitoista: minä sain yhden kynän ja opettaja saa ne loput huomenna.

Illalla olin erään järjestön kirjatyöryhmän ensimmäisessä kokouksessa. Tarkoitus on tuottaa järjestön historiikki ja se on valmiina vuoden päästä. Totesin että kirjoittaja sekä taittaja ovat pätevän oloisia. Parivaljakko on työskennellyt yhdessä viisitoista vuotta. Lupasimme kerätä heille aineistoa ja hankkia haastateltavia. Kokous oli napakka ja asiallinen. Minua harmitti ainoastaan erään vanhan miehen kommentti. Hän oli nähnyt minusta jutun eilisessä lehdessä ja tuumaili että olen niin lihava, etten mahdu yhdelle sivulle. Kuvani oli siis kahdella sivulla. Hoh hoijaa tuota ihmisten ilkeyttä.

Kakkoselta tuli muuten tänään kertomus Ellistä. Tuija Piepponen oli siinä varmasti lihavimmillaan. En nyt tarkoita sitä isoa tekomahaa, vaan kaikkea muuta. Piepposka kyllä laihdutti hurjasti tuon kuvauksen jälkeen.

Tein illalla pitsaa. Huono ajankohta, tiedän. Tulihan sitä sitten syötyä. Huomenna on vielä koulupäivä ja sitten alkaa (siivous)vapaat. Kävin illalla tekemässä hieman rahansiirtoja. Maksoin pari rästissä olevaa laskua ja siirsin käyttötililleni limiitiltä rahaa. Huomenna tai perjantaina tililtä pääsee sitten lähtemään asuntolainan maksu. Kolmen viikon päästä on ”tilipäivä” eli koulutusrahan maksu. Elän mielenkiintoista aikaa.