Tänään opiskelimme yrityksen kannattavuutta. Excelin avulla laskettiin yrityksen menoja ja tuloja. Yllättävän paljon on maksuja, vaikka varsinaista tuloa ei olisi ollenkaan. Ja sitten kun on tuloja, maksat vielä enemmän. Opiskelu oli hauskaa ja opettajamme on erittäin pätevä ja vielä mukavakin. Päivä kului nopeasti ja pääsimme kotiin jo puoli kolmen maissa.

Matkasin bussilla kohti keskustaa ja olin aikeissa vaihtaa toiseen bussiin kotimatkaa varten. Näin kaverini Koskikeskuksen nurkilla ja soitin hänelle. Ajattelin että hän on tulossa samaan bussiin. Kaverini oli aika allapäin. Hän oli vienyt miehensä kanssa heidän kissansa lopetettavaksi. Kissa oli juuri saanut piikin eläinlääkärillä. Kaverin kertoi että hän jää vielä kaupungille. Minä matkasin kotiin.

Tytär tuli illalla käymään. Hänelle kelpasi jauhelihakeitto. Poika ilmoitti ettei hän ole oikein keiton ystävä. Tein hänelle puoli litraa mannapuuroa ja se oli kuulemma herkku hyvää. Lähdin tyttären kanssa pääkirjasto Metsoon. Tytär palautti kirjojaan ja lainasi uusia. Kotimatkalla tytär poikkesi apteekkiin ja minä kävin kioskilla lataamassa omani ja pojan matkakortit.

Vein tyttäreni hänen kotiinsa kotimatkallani. Laitoin kaverini kissan muistoksi ulkorappusille kynttilän palamaan. Kissa on nyt taivaassa.