Työpäivä meni karhuja soittaessa. Tai oikeastaan se meni netissä roikkuessa. En oikein tiedä miksi yleensä tänään olin töissä. No, sain sovittua palkkatodistuksen saannista vähän nopeammin kuin työnantaja oli ajatellut. Työsopimuksessa lukee että lopputili maksetaan seuraavan palkanmaksun yhteydessä. Meillä katkesi tilikausi viime viikolla ja lopputilini lomakorvauksineen olisi tulossa kuukauden päästä. Jos koulutusrahan hakemukseen pitää nekin paperit olla, niin hakemuksen olisin saanut matkaan vasta syyskuun lopulla.

Lupasin mennä ensi tiistaina tai keskiviikkona töihin. Minulla on muutama uusintasoitto sovittuna niiksi päiviksi. Toivottavasti ne päivät ovat todella etäpäiviä. Pomo halasi minua tänään kun lähdin töistä. Ihan mukavalta tuntui. Totesin kyllä että enhän minä lopullisesti ole lähdössä. Katsotaan nyt kuinka nämä asiat etenevät.

Menin kauhealla kiireellä töistä kotiin. Painatin aika laukkaa Koskikeskukselle Liisan leipomoon. Hain sieltä karjalanpiirakoita vierasvaraksi, siskoni oli tulossa meille. Sillalla ennen Koskikeskusta eräs mies tuli minua vastaan. Hän puhui kännykkään, heitti kännykän kaaressa Tammerkoskeen ja purskahti itkuun. En tiedä oliko mies niin järkyttynyt että käveli kummallisesti, vai oliko hän juovuksissa. Ihan fiksun näköinen ja siististi pukeutunut ainakin oli.

Siskoni tuli meille. Joimme kahvit ja lähdimme teatterille. Pähkähullun hotellin avoimet harjoitukset olivat hauskaa katseltavaa. Nyt ymmärrän kuinka rankkaa näyttelijän työ on. Tämä kappale on tavallista vaikeampi esittää. Normaalissa näytelmässä on 90-100 sivua, mutta tässä näytelmässä sivuja on 500. Yleisö saa äänestää värillisillä lapuilla eri ratkaisuja näytelmän käänteisiin. Kamera kuvaa lappuäänestyksen ja ilmoittaa sitten tuloksen. Periaatteessa jokainen näytös voi olla erilainen. Näytelmä vaikutti todella hauskalta.

Pääsin siskoni kyydillä kotiin. Matkalla kävimme Kalevankankaan hautausmaalla. Siskoni istutti kukat vanhempiemme haudalle. Minä kastelin kukat. Matkalla kävimme vielä Messukylän hautausmaalla, sinne on haudattu siskoni anoppi. Työnjako oli sama silläkin hautausmaalla.

Jihuu! Huomenna on vapaapäivä ja saa nukkua pitkään.